Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dir_16_2001.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Стаття 19

1. Якщо держава-член вважає, що структурна підсистема, охоплена «ЄС» декларацією верифікації з технічним файлом, не відповідає повністю цій Директиві і, зокрема, суттєвим вимогам, вона може вимагати проведення додаткових перевірок.

2. Держава-член, яка робить запит, повідомить Комісію про будь-які додаткові перевірки, що вимагаються, і причини таких вимог. Комісія одразу ініціює процедуру, передбачену частиною 2 статті 21.

РОЗДІЛ V

Уповноважені органи

Стаття 20

1. Держави-члени повідомлять Комісії та іншим державам-членам про органи, відповідальні за здійснення процедури оцінки відповідності або зручності використання, вказаної у статті 13, і процедури верифікації, зазначеної у статті 18, зазначаючи сферу відповідальності кожного органу та ідентифікаційні номери, раніше отримані від Комісії. Комісія опублікує в Офіційному Віснику Європейських Співтовариств перелік органів, їх ідентифікаційні номери і сфери відповідальності, і постійно оновлюватиме цей перелік.

2. Держави-члени застосовуватимуть критерії, передбачені Додатком VII, при оцінці органів, яким можуть бути надані повноваження. Органи, що відповідають оціночним критеріям, визначеним у відповідних європейських стандартах, вважатимуться як такі, що відповідають вказаним критеріям.

3. Держава-член вилучить дозвіл у органа, який більше не відповідає критеріям, встановленим у Додатку VII. Вона повідомить про це Комісію та інші держави-члени.

4. Якщо держава-член або Комісія вважають, що орган, уповноважений іншою державою-членом, не відповідає відповідним критеріям, справу буде передано до Комітету, передбаченого статтею 21, який зробить висновок протягом трьох місяців. Враховуючи висновок Комітету, Комісія повідомить зацікавлену державу-член про будь-які зміни, які необхідно внести до уповноваженого органу, для збереження наданого йому статусу.

М1

5. Комісія створить групу з координації уповноважених органів (надалі – координаційна група), яка розглядатиме будь-які питання, пов’язані із застосуванням процедур оцінки відповідності або зручності використання, передбачені статтею 13, і процедури верифікації, вказаної у статті 18, а також із застосуванням відповідних ТСІ. Представники держав-членів можуть брати участь у роботі координаційної групи в якості спостерігачів.

М1

Комісія і спостерігачі повідомлять комітет, зазначений у статті 21, про роботу, проведену в рамках координаційної групи. Коли потрібно, Комісія запропонує заходи для вирішення проблем.

Якщо необхідно, координація уповноважених органів здійснюватиметься відповідно до статті 21.

В

РОЗДІЛ VI

Комітет і робоча програма

Стаття 21

1. Комісії допомагатиме Комітет, створений відповідно до статті 21 Директиви 96/48/ЄС (надалі – «Комітет»).

2. Якщо зроблено посилання на цю частину, застосовуватимуться статті 5 і 7 Рішення 1999/468/ЄС, враховуючи положення статті 8.

Період, передбачений частиною 6 статті 5 Рішення 1999/468/ЄС, буде встановлений на рівні трьох місяців.

3. Комітет ухвалить свій робочий регламент.

М1

4. У разі потреби Комітет може створювати робочі групи, які допомагатимуть виконувати його задачі, зокрема, відносно координації уповноважених органів.

Стаття 21a

Комісія може передавати до Комітету будь-які питання, пов’язані із застосуванням цієї Директиви. Якщо необхідно, Комісія ухвалить рекомендації із застосування відповідно до процедури, передбаченої частиною 2 статті 21.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]