Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dir_16_2001.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Стаття 10

1. Держави-члени вважатимуть за такі, що відповідають відповідним суттєвим вимогам цієї Директиви, ті компоненти інтеграції, які мають «ЄС» декларацію відповідності або зручності користування.

М1

2. Усі компоненти інтеграції підпадатимуть під процедуру оцінки відповідності і зручності користування, визначену у відповідній ТСІ, і будуть підкріплюватися відповідним сертифікатом.

3. Держави-члени вважатимуть, що компонент інтеграції виконує суттєві вимоги, якщо він відповідає умовам, зазначеним у відповідній ТСІ чи відповідних європейських специфікаціях, розроблених для виконання цих умов.

__________________

В

6. Якщо європейської специфікації ще немає на момент ухвалення ТСІ і відповідність цій специфікації є суттєвою передумовою гарантування інтеграції, у ТСІ може робитися посилання на найсучаснішу доступну версію проекту європейської специфікації, умови якої було виконано або яка включає всі частину проекту.

М1

Стаття 11

Якщо держава-член або Комісія вважає, що європейські специфікації, що використовуються прямо або побічно для досягнення цілей цієї Директиви, не відповідають суттєвим вимогам, рішення про часткове чи повне вилучення таких специфікацій з видань, в яких вони містяться, або їх зміну може бути прийняте відповідно до процедури, викладеної у частині 2 статті 21 після консультацій з комітетом, створеним згідно з Директивою 98/34/ЄС.

В

Стаття 12

1. Якщо держава-член вважає, що компонент інтеграції, охоплений «ЄС» декларацією відповідності або зручності використання і виведений на ринок, навряд чи, за умови цільового використання, виконає суттєві вимоги, вона вживе всіх необхідних заходів для обмеження сфери його застосування, заборонить його використання або вилучить його з ринку. Держави-члени повідомлять Комісію про вжиті заходи і наведуть причини свого рішення, вказуючи, зокрема, чи неможливість виконання пов’язана з:

(a) неможливістю виконати суттєві вимоги;

В

(b) некоректним застосуванням європейських специфікацій, якщо покладаються на застосування таких специфікацій;

(c) неадекватністю європейських специфікацій.

2. Комісія якнайшвидше проведе консультації із зацікавленими сторонами. Якщо після таких консультацій Комісія встановить, що захід є обґрунтованим, вона повідомить про це державу-члена, яка розпочала ініціативу, а також інші держави-члени. Якщо після консультацій Комісія встановить, що захід є необґрунтованим, вона повідомить про це державу-члена, яка розпочала ініціативу, і виробника або його уповноваженого представника, зареєстрованого у Співтоваристві. Якщо рішення, зазначене у частині 1, є виправданим існуванням пробілу у європейських специфікаціях, застосовуватиметься процедура, визначена у статті 11.

3. Якщо компонент інтеграції, що має «ЄС» декларацію відповідності, не відповідає умовам, компетентна держава-член вживе необхідних заходів щодо того, хто склав декларацію, і повідомить про це Комісію та інші держави-члени.

4. Комісія забезпечить, щоб держави-члени інформувалися про хід і результати такої процедури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]