Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dir_16_2001.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Стаття 6

1. Проект ТСІ і наступні зміни до ТСІ розроблятимуться за дозволом Комісії відповідно до процедури, викладеної у частині 2 статті 21. Вони розроблятимуться під відповідальністю Агентства, відповідно до статей 3 і 12 Регламенту (ЄС) № 881/2004 Європейського Парламенту і Ради від 29 квітня 2004 року про створення Європейського залізничного агентства (Регламент про Агентство) (1) і у співпраці з робочими групами, зазначеними у таких статтях.

М1

ТСІ ухвалюватимуться і переглядатимуться відповідно до процедури, передбаченої частиною 2 статті 21. Вони публікуватимуться Комісією у Офіційному Віснику Європейського Союзу.

2. Агентство буде відповідальним за підготовку перегляду і оновлення ТСІ, а також розробку будь-яких рекомендацій Комітету, вказаних у статті 21, з метою врахування технологічного прогресу або соціальних вимог.

3. Кожен проект ТСІ розроблятиметься у два етапи.

По-перше, Агентство визначить базові параметри ТСІ та зон взаємодії з іншими підсистемами та будь-якими іншими окремими випадками, в яких буде потреба. Найжиттєздатніші альтернативні рішення, підкріплені технічним і економічним обґрунтуванням, будуть оцінюватися з точку зору цих параметрів та зон взаємодії. Рішення прийматиметься відповідно до процедури, викладеної у частині 2 статті 21; якщо необхідно, будуть зазначені окремі випадки.

Потім Агентство розробить проект ТСІ на основі цих базових параметрів. Якщо необхідно, Агентство візьме до уваги технічний прогрес, проведену роботу зі стандартизації, діючі робочі групи і визнану дослідницьку працю. Загальна оцінка очікуваних витрат і результатів впровадження ТСІ додаватиметься до проекту ТСІ; в оцінці буде вказаний ймовірний вплив на всіх зацікавлених операторів та суб’єктів економічної діяльності.

4. Розробка проекту, ухвалення і перегляд кожної ТСІ (включаючи базові параметри) враховуватимуть очікувані витрати і результати всіх пов’язаних технічних рішень, разом із зоною взаємодії між ними, з метою розробки та впровадження найжиттєздатніших рішень. Держави-члени братимуть участь у такій оцінці, надаючи необхідну інформацію.

5. Комітет, вказаний у статті 21, регулярно повідомлятимуть про підготовчу роботу з ТСІ. Протягом виконання цієї роботи Комітет може формулювати будь-які положення або корисні рекомендації відносно розробки ТСІ і аналізу витрати/результат. Зокрема, Комітет може, на прохання держави-члена, вимагати, щоб альтернативні рішення були розглянуті і у звіті до проекту ТСІ була подана оцінка витрат/результатів цих альтернативних рішень.

6. При ухваленні кожної ТСІ дата її вступу в силу встановлюватиметься відповідно до процедури, викладеної у частині 2 статті 21. Для різних підсистем, які вводяться в експлуатацію одночасно з причин технічної сумісності, дати вступу в силу відповідних ТСІ будуть однаковими.

7. При розробці, ухваленні і перегляді ТСІ до уваги братимуть думки користувачів про характеристики, які мають прямий вплив на умови, за яких вони використовують підсистеми. Для цього Агентство проведе консультації з асоціаціями і органами, які представляють користувачів, протягом етапів розробки і перегляду ТСІ. Вони додадуть до проекту ТСІ звіт про результати таких консультацій.

Перелік асоціацій і органів, з якими будуть проведені консультації, визначить Комітет, вказаний у статті 21, перед ухваленням мандату першої ТСІ; цей перелік може бути переглянутий і оновлений на вимогу держави-члена або Комісії.

М1

8. При розробці, ухваленні і перегляді ТСІ враховуватимуть думку соціальних партнерів про умови, вказані у пункті (g) частини 3 статті 5.

Для цього із соціальними партнерами проведуть консультації перед поданням проекту ТСІ для ухвалення або перегляду до Комітету, вказаного у статті 21.

Із соціальними партнерами проведуть консультації у контексті Галузевого комітету діалогу, створеного відповідно до Рішення Комісії 98/500/ЄС (1). Соціальні партнери опублікують свій висновок протягом трьох місяців.

В

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]