Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет.docx
Скачиваний:
106
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
230.66 Кб
Скачать

Тп-23. Пресування шроту.

Шрот для пресування поступає з операції ТП-2.2. Шрот уручну із збірок (С-12) завантажують в прес гвинтової (ГФ-20) і проводять віджимання залишків настоянки, яку збирають в збірник (С-19) і за допомогою вакууму зливають в збірник (С-14). Віджатий шрот передають на стадію ПО-4 «Регенерація екстрагента».

Тп-2.4. Відстоювання настоянки глоду.

Настоянку, одержану на операціях ТП-2.2. і ТП-2.3., із збірника (С-14) насосом (Н-ІО) завантажують у відстійник (С-17). Відстійник (С-17) знаходиться в холодильній камері (X—16). Настоянку у відстійнику (С—17) перемішують мішалкою (РМ-9) протягом 15 мін. Відстоювання настоянки валеріани проводять протягом 48 годин при температурі в холодильній камері не вище 10°С ( До 2.4.1). Температура в холодильній камері контролюється термометром (б/п). На камеру прикріплюють етикетку з вказівкою найменування препарату, кількості, номери серії, прізвища посадовця, дати.

Після закінчення процесу відстоювання настоянку передають на операцію ТП-2.5. На відстійник С-17 прикріплюють етикетку, де указують найменування препарату, номер серії, його кількість, дату початку і кінця відстоювання, підпис апаратника

Тп-2.5. Фільтрація настоянки глоду.

Настоянку глоду з відстійника (С—17) насосом (Н-10) подають на фільтр (Ф-18), в якому як фільтруючий матеріал використовують марлю, бязь і папір фільтрувальний. Фільтрацію проводять самоплив в збірник фільтрату (С-19), встановлений на терезах (КП-1), на який прикріплюють етикетку з вказівкою препарату, номера серії, кількості, дати і прізвища апаратника. Осад з фільтру (Ф-18) уручну вивантажують у відвал.

Відбирають пробу настоянки і проводять физико-хімічний аналіз на відповідність нормам технічної документації по наступних : опис (До 2.5.1.), автентичність (До 2.5.2), сухий залишок (До 2.5.3), зміст спирту етилового (До 2.5.4), визначення важких металів (До 2.5.5.), мікробіологічної чистоти (До 2.5.6)

При отриманні позитивного результату аналізу настоянку глоду, зважену на терезах (КП-1), в кількості 502,08 кг (До 2.5.7.), уручну передають в збірник (С-35) на стадію УМО-3. При невідповідності вимогам ФС 42У-285-844-00, настоянку змішують з однойменною настоянкою іншої серії з більш високими показниками і проводять аналіз.

Вихід на стадії складає 92,4 %.

Кількість продуктів, витрачених і одержаних на стадії ТП-2, приведена в таблиці 2.

2.1. Умо-3. Фасовка, упаковка настоянки глоду. Умо—3.1. Миття і сушка флаконів, бутлів, пробок і кришок.

Одержані з складу флакони і бутлі за допомогою транспортера (ТР-28) передають до установки для миття (ГФ-29). Флакони і бутлі розпаковують, відкидаючи биті з відколами і тріщинами, а також з візуально визначуваними відхиленнями від номінальних розмірів, відкладаючи їх окремо в склобій. У міру накопичення відправляють у відвал. Доброякісні флакони і бутлі миють уручну в установці (ГФ-29), згідно інструкції по підготовці склопосуда для фасовки медичних препаратів, гарячою водою з температурою 50-55°С (До 3.1.1.), яка контролюється термометром (б/п) і обполіскують водою очищеною. Потім флакони і бутлі встановлюють горловиною вниз в лотки з сітчастим дном. Лотки з флаконами поміщають в шафу сушильну (СШ-31) і сушать при температурі 160±10°С протягом 2,5 ч (До 3.1.2.). Температура сушки контролюється термометром (КП-32). Завантаження, вивантаження ведеться уручну. Бутлі сушать при кімнатній температурі. Лаборант ОТК перевіряє якість вимитих флаконів 3-4 рази в зміну, проглядаючи їх візуально. У разі виявлення механічних забруднень флакони направляють на повторне миття.

Пробки і кришки миють в машині пральної (ГФ-30) гарячою водою з температурою 50-55°С (До 3.1.1.), яка контролюється термометром (б/п) з 0,5 % розчином миючого засобу (об'єм оброблювального розчину повинен перевищувати об!єм виробів в 1,5-2 рази). Вимиті пробки ретельно промивають від розчину миючих засобів, потім витримують протягом 20 мін у водопровідній воді, нагрітій до температури 55+5 °С або протягом 2-3 годин у водопровідній воді кімнатної температури. Після чого пробки ополіскують водою очищеною. Пробки і кришки викладають на лотки з сітчастим дном і сушать в шафі пекарній (СШ-33) при температурі не більш 60°С протягом 2-3 ч (До 3.1.3.). Температура сушки контролюється термометром (КП-34). Висушені пробки поміщають в металеві коробки з кришкою. На коробку наклеюють етикетку з вказівкою дати, прізвища посадовця і найменування

Аналогічно миють і сушать пластмасові кришки.

Завантаження, вивантаження уручну.

Миття і сушку флаконів, бутлів, пробок, кришок проводять в мийному відділенні.

Вимиті і висушені флакони, пробки і кришки піддають візуальному перегляду на відсутність механічних забруднень і вологи (До 3.1.4), і мікробіологічному контролю (До 3.1.5).

Вивантаження склотари після сушки проводять в спеціальних рукавицях.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]