Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tsivilka.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
468.48 Кб
Скачать

14. Права та обов’язки сторін за договором купівлі-продажу

Зміст договору становлять права та обов'язки сторін. Основним обов'язком продавця є обов'язок передати товар (з його приналежностями та документами) покупцеві:

1) у встановленій договором кількості;

2) у погодженому асортименті;

3) у відповідній комплектності та в комплекті товару, якщо це передбачено договором;

4) встановленої якості товару;

5) вільним від прав третіх осіб; якщо продавець не попередив про права третіх осіб на річ, то покупець має право вимагати: а) зниження ціни; б) розірвання договору купівлі-продажу, але за умови, що продавець не доведе, що покупець знав або повинен був знати про права третіх осіб на товар.

6) в тарі та (або) в упаковці, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті зобов'язання.

Якість товару не може залишатися незмінною постійно, тому важливо визначити період часу, протягом якого вона буде достатньою для нормального використання речі. Ці проблеми вирішують шляхом встановлення гарантійного строку, строку придатності та строку служби. Гарантійним є строк, встановлений договором або законом, протягом якого продавець гарантує якість товару і зазначається у паспорті на товар або на його етикетці чи в будь-якому іншому документі, що додається до товару.

Обов'язки покупця:

1) прийняти товар; якщо покупець без достатніх підстав зволікає з прийняттям товару або відмовився його прийняти, то продавець має право: а) вимагати від нього прийняти та оплатити товар; б) відмовитися від договору;

2) сплатити за нього певну грошову суму; якщо покупець не оплатив товар, то продавець має право вимагати оплати товару та сплати процентів за користування чужими грошовими коштами.

15. Захист прав споживачів

Закон України “Про захист прав споживачі” вказує, що споживач має право вимагати від продавця (виробника, виконавця), щоб якість придбаного ним товару відповідала вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, умовам договорів а також інформації про товар (роботу) які надає продавець. Права споживачів-громадян на придбання товарів належної якості в незалежній Україні стало одним із основних конституційних прав громадян, реалізація якого вимагає встановлення певних гарантій. Так відповідно до ст.. 50 Конституції Україні “Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права людини. Держава забезпечує громадянам як споживачам захист їх прав, надає можливість вільного вибору товарів (робіт, послуг), набуття знань і кваліфікації, необхідних для прийняття самостійних рішень під час придбання та використання товарів (робіт, послуг) відповідно до їх потреб, і гарантує придбання або одержання іншими законними способами товарів (робіт, послуг) в обсягає, що забезпечують рівень споживання, достойний для підтримання здоров’я і життєдіяльності.

Покупець має право заявити продавцеві або виробникові претензію з приводу незастережених ними недоліків проданої речі, які було виявлено протягом (ст. 680 ЦК): а) гарантійного строку або строку придатності; б) розумного строку, але в межах двох років, а щодо нерухомого майна — в межах трьох років від дня передання товару покупцеві, якщо договором або законом не встановлено більший строк; в) після спливу гарантійного строку або строку придатності, якщо покупець доведе, що недоліки товару виникли до передання йому товару або з причин, які існували до цього моменту.

Позов з приводу недоліків проданого товару може бути пред'явлено не пізніше одного року від дня виявлення недоліків у межах строків, встановлених для виявлення недоліків, а якщо на товар встановлено гарантійний строк (строк придатності), — від дня виявлення недоліків у межах гарантійного строку (строку придатності)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]