Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proektny_analiz_33 (1).doc
Скачиваний:
186
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.96 Mб
Скачать

2.1. Резюме проекту

Резюме проекту призначений для потенційних інвесторів, які, як правило, дуже зайняті, та ще й через них щоденно проходить не один бізнес-план. Вони хочуть з'ясувати:

  • в чому суть вашого проекту і його потенційна ефективність;

  • хто і як буде реалізовувати проект;

  • скільки грошей ви просите і джерела фінансування;

  • як і коли будуть повернені кошти;

  • яке забезпечення позики буде запропоноване.

З перших слів вони повинні переконатися в економічній ефективнос­ті і можливостях реалізації проекту. Основна вимога до резюме – простота: лаконічність викладу, мінімум спеціальних термінів. Обсяг не повинен перевищувати 3-5 друкованих сторінок.

Резюме складається, як правило, вже після того, як закінчено розробку всього проекту, але розміщується саме на початку документа. Воно має бути викладеним так, щоб зацікавити потенційного партнера чи інвестора. Саме ця частина є вирішальною, бо від неї залежить, чи приверне увагу ваш проект, і чи він буде розглядатися далі.

Дуже важливо дати проекту коротку назву, яка потім може з'явитися на зовнішній вивісці підприємства, в рекламних матеріалах, :на упаковці тощо. Назва має відповідати специфіці бізнесу і викликати позитивні емо­ції по відношенню як до проекту, так і до бізнесу в цілому.

Проект може бути заборонений для розповсюдження, у такому разі на початку проекту наводиться заява (меморандум) про конфіденційність, мета якого попе­редження осіб, які знайомляться з проектом, про конфіденційність ін­формації, що міститься в ньому. В заяві може міститися нагадування про те, що особа, яка знайомить­ся з проектом, бере на себе відповідальність і гарантує нерозповсюдження інформації, що в ньому міститься, без попередньої згоди автора.

2.2. Опис проекту

У даному розділі необхідно розкрити концепцію проекту та описати:

- ідею проекту (бізнесу),

  • головну мету проекту:

  • завдання проекту.

Ідея проекту має містити елементи новизни, бути реалістичною та спрямованою на виготовлення та реалізацію продукту (послуги), який за­довольняє потреби споживачів.

При визначенні цілей використовують такі показники, як обсяг про­дажу, обсяг прибутку, продуктивність праці, частка ринку (в товарах та се­гментах).

2.3. Опис продукції (послуг)

Будь-який підприємницький проект базується на тій продукції (по­слузі), що буде запропонована споживачу і принесе прибуток підприємцю. Основою підприємницької діяльності є знання того, що отримає споживач за свої гроші, споживчі характеристики продукції (послуги) та їх переваги перед конкурентами.

Даний параграф є одним з найважливіших у проекті, тому що містить опис того продукту (послуги), який буде запропонований споживачам і заради виробництва якого задумується весь проект.

У даному розділі описується продукція або послуги, які ви збираєтесь запропонувати майбутнім покупцям. При розробці даного розділу необхідно дати відповіді на основні питання: які потреби повинна задовольняти продукція або послуги, що особливого в продуктах або послугах, чому споживачі будуть відрізняти їх від товарів конкурентів і віддавати їм перевагу, якими патентами або авторськими свідоцтвами захищені особливості продукції або технології?

Розділ 3. Аналіз проекту …

Проектний аналіз, як правило, здійснює оцінку не конкретної бізнесової ідеї, яку необхідно обґрунтувати, а формує дані для оптимізації можливостей задоволення потреб шляхом вибору найкращого з альтернативних варіантів розвитку на різних рівнях підготовки та прийняття рішень. Якщо в бізнес-плануванні проект розглядається тільки з точки зору інвесторів, то в проектному аналізі – з точки зору всіх учасників проекту, тобто організації, що здійснює проект, споживачів продукції проекту, суб’єктів, що мають необхідні для проекту ресурси. Крім того, проектний аналіз дозволяє зробити висновок щодо ефективності проекту в інтересах суспільства загалом. Виходячи з цього, Розділ 3 повинен складатися з наступних підрозділів:

    1. Маркетинговий аналіз.

    2. Технічний аналіз.

    3. Фінансовий аналіз

    4. Оцінка ризиків проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]