Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Redacted._1_К_5р._2011_Методичка_09.09.2011_.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Питання для підготовки до заліку

  1. Поняття та зміст навчальної дисципліни “Юридична деонтологія”.

  2. Роль юридичної деонтології у формуванні професійної свідомості майбутнього юриста.

  3. Характерні риси юридичної наукової діяльності.

  4. Взаємозв’язок юридичної науки та юридичної практики.

  5. Види юридичної професійної діяльності та їх загальна характеристика.

  6. Характеристика системи нормативно-правових актів, що регулюють різні напрямки юридичної діяльності.

  7. Характеристика нормативно-правових актів, що регламентують професійну діяльність суддів.

  8. Характеристика функцій прокуратури за Законом України “Про прокуратуру” від 5 жовтня 1991 року.

  9. Розгляд судових справ як напрямок юридичної діяльності. Характеристика правового статусу суддів. Закон України «Про судоустрій і статус суддів» вiд 7 липня 2010 р. 

  10. Роль інституту адвокатури в ході розв’язання юридичних справ. Закон України “Про адвокатуру” від 19 грудня 1992 року.

  11. Професія слідчого як різновид юридичної професії. Вимоги, що ставляться до професійних якостей працівників слідства.

  12. Принципи та організаційні форми діяльності адвокатури.

  13. Система юридичної освіти в Україні. Закон України “Про вищу освіту” від 17 січня 2002р. № 2984-111

  14. Моральні принципи як основа формування загальної культури представника юридичної професії.

  15. Співвідношення моральних і правових засобів у регулюванні юридичної діяльності.

  16. Етикет працівника правоохоронного органу та значення міжнародних стандартів для його формування.

  17. Причини виникнення конфліктних ситуацій під час розв’язання юридичних справ.

  18. Високий рівень професійної підготовки та моральних якостей юриста як засоби попередження конфліктних ситуацій у стосунках між суб’єктами юридичної діяльності.

  19. Принципи гуманізму, колективізму, особистої відповідальності за доручену справу та їх роль у здійсненні професійних обов’язків працівниками правоохоронних органів.

  20. Тенденції та перспективи розвитку юридичної професії в Україні.

Теорія держави та права

Теорія держави та права є однією із базових навчальних дисциплін, що допомагає сформувати основу правового світогляду майбутнього фахівця права.

Досконале вивчення теорії держави та права передбачає ознайомлення студентів із різними теоретичними концепціями, дискусійними положеннями; сприяє розвитку навичок критичного аналізу проблемних питань і висловлення своїх міркувань, а також уміння застосовувати теоретичні знання до конкретних фактів та ситуацій у суспільстві.

Запропоновані методичні матеріали є комплексним документом, що відображає основні напрямки та обсяги навчальної роботи студентів заочної форми навчання з курсу теорії держави та права. Таке комплексне забезпечення навчального курсу методичною документацією та своєчасне користування нею допоможе студентам зорієнтуватися на загальному обсязі навантаження та спланувати економне використання свого робочого часу. Незважаючи на те, що до кожного заняття пропонується конкретний перелік літератури та питань, що мають розглядатися в ході семінару, студенти повинні творчо підходити до засвоєння кожної теми, аналізувати різноманітні підходи право розуміння, формувати та обґрунтовувати своє бачення проблеми. При цьому рекомендується звертати увагу на додаткові літературні джерела, як монографічні, так і періодичні видання.

Основними завданнями даної дисципліни є допомога у оволодінні загальними теоретичними поняттями та конструкціями, засвоєння методики аналізу нормативного матеріалу, формування власних уявлень щодо внутрішньої та зовнішньої форми та структури права, створення умов щодо подальшого засвоєння наукових положень галузевих наук.

Головною метою семінарських занять є поглиблення, перевірка та закріплення знань студентами, отриманих у процесі прослуховування лекцій і самостійного вивчення предмету, розвиток їх творчого мислення шляхом вироблення навичок усного викладання матеріалу, ведення полеміки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]