Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 28.04.2015.rtf
Скачиваний:
233
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
4.58 Mб
Скачать

6.3 Аналіз забезпеченості підприємства основними виробничими фондами.

При сучасному високому технічному рівні промислового виробництва величина і прогресивність основних виробничих фондів, їх технічний стан значною мірою визначають потенційні можливості промислового виробництва, його потужність.

З цього твердження випливає потреба в аналізі забезпеченості виробництва основними фондами, їх технічного стану і використання, а також оцінку їх впливу на зростання обсягу продукції і виконання плану виробництва.

Основними завданнями аналізу є:

— забезпеченість основними фондами підприємства і його структурних підрозділів — відповідність величини, складу і технічного рівня фондів потребам в них;

— виконання завдання зі зростання і оновлення основних фондів;

— технічний стан основних фондів;

— ступінь використання основних фондів і факторів, що впливають на її рівень;

— оцінка ступеня використання виробничої потужності, площ та устаткування;

— стан невиробничих основних фондів — зміни в забезпеченості працівників житлом, дитячими установами, поліклініками, спортивними спорудами тощо.

У відповідності з цими завданнями аналіз основних фондів проводиться в таких напрямках:

— структура основних фондів;

— наявність стан і рух основних фондів;

— використання основних фондів, виробничих потужностей, площ і обладнання;

— резерви збільшення випуску продукції та підвищення рівня інших показників за рахунок кращого використання засобів праці.

Інформаційною базою аналізу є статистична звітність форма № 11-03 "Звіт про наявність та рух основних засобів, амортизацію (знос)" — річна; форма № 1 "Баланс"; форма № 5 "Примітка до річної фінансової звітності" — річна; статистичні звітності з виробництва і праці; паспорт окремих видів устаткування та інші внутрішньовиробничі документи.

6.4. Аналіз використання трудових ресурсів на підприємстві.

Кожне аграрне підприємство може ефективно працювати лише за умови, коли воно має необхідний професійний та кваліфікаційний склад працівників. Виробництво будь-якої продукції, в тому числі і сільськогосподарської може зростати за рахунок збільшення маси праці, підвищення рівня її продуктивності або за рахунок одночасної дії цих двох факторів. Маса праці залежить від кількості працюючих, тривалості робочого дня та інтенсивності праці. Враховуючи, що кількість працюючих в ТОВ «Галицької Аграрної Компанії » не є великою, а робочий день законодавчо регулюється, то стає очевидно що маса праці в Товаристві має тенденцію зменшення. Інтенсивність праці не можна розглядати як компенсуючи фактор, оскільки вона має раціональні межі, встановлені відповідно до фізичних та психічних можливостей людини.

Здійснення ефективної економічної діяльності підприємства, випуск продукції, яка б була конкурентоспроможна не тільки на вітчизняних ринках, залежить не лише від матеріально-технічного забезпечення підприємства, а й від достатньої кількості висококваліфікованих кадрів та ефективного управління ними. Трудові ресурси — це частина працездатного населення, яка за віковими, фізичними та освітніми даними відповідає тій чи іншій сфері діяльності.

Персонал ТОВ «Галицької Аграрної Компанії » приймається на основі трудових договорів, контрактів. Трудові функції можуть виконуватися також за договорами цивільно-правового характеру. Трудовий колектив наділений повноваженнями передбаченими законодавством.

У 2014 році згідно з № ПВ-6 « Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання», середньооблікова чисельність працівників становила 32 особи в тому числі 16 яких в рослинництві. Штат керівників, службовців та обслуговуючий персонал згідно з штатного розпису складає :

- Директора;

- Головного бухгалтера;

- Головного інженера;

- Головного енергетика;

- Бухгалтера-касира;

- Агронома;

- Механіка;

- Керуючого дільницею;

- Завідувачем складу.

Оскільки ТОВ «Галицької Аграрної Компанії » не давно було засноване, в майбутньому планує розширювати штат працівників, і заохочуватиме молодих спеціалістів до співпраці.

В результаті особистого спостереження і опитування працівників, було встановлено, що підлеглі до керівництва ставляться з повагою і мають добрі взаємин. Колектив підприємства згуртований. Слід відмітити що на підприємстві працюють працівники різного віку. Як зазначають самі працівники директор практикує прийом на роботу молодих спеціалістів без досвіду роботи. Захарчук В.В вважає що час затрачений на навчання молодих працівників, цілком компенсується надалі високою продуктивністю праці за рахунок їх мобільності та енергійності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]