Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 1ч.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
634.37 Кб
Скачать

Зміст

ВСТУП ………………………………………………………………………………

1. ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ

2. КВАЛІФІКАЦІЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА СЛЮСАРЯ-

АВТО РЕМОНТНИКА ……………………………………………………………...

3. ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНИХ ВУЗЛІВ, АГРЕГАТІВ, СИСТЕМ, ЯКІ РОЗБИРАЛИСЬ І ЗБИРАЛИСЬ У ДІЛЬНИЦЯХ ………………………………….

3.1 Агрегатна …………………………………………………………………………

3.2 Моторна …………………………………………………………………………..

3.3Електротехнічна ………………………………………………………………….

3.4 Палевої апаратури ……………………………………………………………….

3.5 Акумуляторна ……………………………………………………………………

3.6 Шиномонтажна ………………………………………………………………….

3.7 Ковальсько-ресорна …………………………………………………………….

3.8 Зварювальна ……………………………………………………………………..

3.9 Зона ТО-2 ………………………………………………………………………..

3.10 Зона поточного ремонту ………………………………………………………

4. КОМПОНОВОЧНІ СХЕМИ ТРАНСМІСІЇ ……………………………………

5. ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ……………………………………………….

6. ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ НА ПІДПРИЄМСТВІ ПРИ ВИКОНАННІ ЗБИРАЛЬНО-РОЗБИРАЛЬНИХ РОБІТ ………………………………………………………….

6.1 Інструктаж з техніки безпеки ………………………………………………….

6.2 Виробничі нещасні випадки та їх оформлення ……………………………….

6.3 Вимоги до інструктажів ………………………………………………………..

6.4 Вимоги до устаткування ……………………………………………………….

6.5 Заходи безпеки при слюсарних операціях ……………………………………

6.6 Вимоги до робочого місця ……………………………………………………..

6.7 Вимоги протипожежної техніки безпеки ……………………………………..

6.8 Вимоги до спецодягу і особистої гігієни ……………………………………..

ВИСНОВОК ………………………………………………………………………..

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ……………………………………..

Вступ

В нафтодобувних і суміжних галузях народного господарства широко використовується автомобільний транспорт, трактори і спеціальна техніка на колісному і гусеничному ходу.

Наявність в управліннях технологічного транспорту (УТТ) спецтехніки, якою виконуються послуги, складають певні труднощі в плануванні, організації і управлінні виробництвом, в охороні праці і оточуючого середовища, безпеки руху, підбору кадрів. Особливо значні труднощі виникають при організації технічного обслуговування (ТО) і ремонту рухомого складу, так як відділити ТО і ремонт автомобіля, а також спец обладнання, змонтоване на даному транспортному засобі практично неможливо.

Ремонтні служби УТТ крім ТО транспортних засобів виконують значний об’єм по середньому і капітальному ремонту як транспортних засобів так і змонтованому на них спецобладнанню.

Дані і ряд інших причин вимагають на відповідних підприємствах наявність висококваліфікованих спеціалістів, які володіють методикою раціональної організації ТО і ремонту колісного і гусеничного транспорту, знають змонтовану на даних засобах спецтехніку і технологічні процеси нафтогазової галузі, в яких спецтехніка використовується.

Важливе місце у вирішенні поставленого питання займає технічна практика студентів, яка є нерозривною складовою частиною навчального процесу і забезпечує зв'язок навчання з виробництвом. Вона повинна сприяти отриманню робочих професії, навиків первинної фахової діяльності.

1 Завдання практики

Метою практики є закріплення, вдосконалення і поповнення знань, які отримані студентами в процесі вивчення основ конструкції автотранспортних

засобів.

Задачами практики є набуття студентами інженерних навиків в аналізі конструкцій, набуття практичних навиків та засвоєння технологічних операцій при розбиранні і складанні вузлів, агрегатів, систем, приладів та автомобілів. Це дозволить майбутньому інженеру - механіку підготовитись до вмілої і грамотної експлуатації та ремонту автомобілів.

В результаті проходження практики студент повинен:

- знати призначення, будову, принцип дії та роботу типових вузлів, механізмів, агрегатів і систем сучасних автотранспортних засобів; основні положення по техніці безпеки при виконанні розбирально - складальних та інших робіт; послідовність технологічних операцій при розбиранні та складанні вузлів, агрегатів, систем та автомобіля;

- вміти проводити аналіз конструкцій вузлів, агрегатів, систем та автомобілів; складати інструктивні карти на розбирально - складальні роботи.

2 Кваліфікаційна характеристика слюсаря-авторемонтнка Слюсар-авторемонтник I-го розряду

Характеристика робіт. Слюсарна обробка простих деталей автомобілів.

Рубка зубилом, різка ножівкою, опилення, промивка і змазування деталей.

Розборка, ремонт і зборка нескладних вузлів авто. Прості слюсарні роботи

По зразках, розмітці, шаблонам. Слюсарна обробка деталей по 5-7их класах

Точності. Ремонт складних вузлів авто сумісно з слюсарем-авторемонтником вищої кваліфікації.

Повинен знати: будову і призначення ремонтуючи вузлів, з'єднань і ЕО; роботу системи живлення; послідовність розбирання і збирання авто; методи І регулювання двигунів внутрішнього згорання простих конструкцій; способи пайки і зрошування проводів; властивості металів, сплавів і електроматеріалів; оливи і охолоджувальні рідини і систему мащення авто; призначення слюсарно-складальних інструментів, устаткувань; контрольною вимірювальний інструмент; основні поняття про допуски, посадки, класи точності і чистоти обробки.

Слюсар-авторемонтник іі-го розряду

Характеристика робіт. Технічний огляд, ремонт, збирання і регулювання нескладних з'єднань і вузлів авто та усувати виявлені дрібні несправності. Ремонт агрегатів двигунів, КП, задніх мостів. Установка запалювання і демонтаж авто. Виготовлення і ремонт деталі по 4-5му класам точності. Складні роботи по ремонту і монтажу авто разом із слюсарем вищої кваліфікації.

Повинен знати: будову і призначення ремонтуючи вузлів, з'єднань і ЕО; роботу системи живлення; послідовність розбирання і збирання авто; методи регулювання двигунів внутрішнього згорання простих конструкцій; способи пайки і зрошування проводів; властивості металів, сплавів і електроматеріалів; оливи і охолоджувальні рідини і систему мащення авто; призначення слюсарно-складальних інструментів, устаткувань; контрольною вимірювальний інструмент; основні поняття про допуски, посадки, класи точності і чистоти обробки.