Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
54
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
513.02 Кб
Скачать

3. Підсумковий контроль знань студентів а. Підсумковий контроль знань студентів у формі заліку

3.1. З навчальних дисциплін, що виносяться на залік, оцінювання знань здійснюється виключно за результатами поточного контролю.

3.2. Семестровий заліквиставляється за умови, коли студент успішно виконав усі модульні (контрольні) завдання та інші види робіт, передбачені навчальною програмою дисципліни, і набрав при цьому 20 і більше балів.

3.3. У разі невиконання завдань поточного контролю з об’єк­тивних причин студенти мають право за дозволом декана скласти їх у період до останнього семінарського (лабораторного, практичного) заняття. Час та порядок складання визначає викладач.

3.4. Диференційовані заліки з дисциплінискладаються в такому ж порядку. Переведення даних 40-бальної шкали оцінювання в 4-бальну здійснюється у такий спосіб:

оцінка «відмінно» — 40, 35 балів;

оцінка «добре» — 30, 25 балів;

оцінка «задовільно» — 20 балів;

оцінка «незадовільно» — менше 20 балів.

3.5. Залік оформлюється під час останнього семінарського (практичного, лабораторного) заняття відповідного семестру, а на заочному факультеті — за розкладом екзаменаційно-лаборатор­них сесій.

3.6. Результати складання семестрових заліків оцінюються за двобальною шкалою («зараховано», «не зараховано»), а диферен­ційованих заліків — за 4-бальною шкалою, поряд із загальною підсумковою оцінкою за результати поточного контролю і вносяться в залікову відомість.

Б. Підсумковий контроль знань студентів у формі іспиту

3.7. Оцінювання знань студентів з навчальних дисциплін, фор­мою підсумкового контролю яких є іспит,здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту). Успішне виконання студентом завдань поточного контролю є обов’язковою умовою участі його у складанні іспиту.

3.8. Якщо за результатами поточного контролю знань студент одержав менше 20 балів, він до іспиту не допускається. Оформлення недопуску здійснюється згідно з вимогами Наказу ректора від 13.12.2001 р. № 604 (п. 1.3).

3.9. Об’єктом контролю студентів у формі іспиту є результати виконання письмових екзаменаційних завдань.

3.10. На іспит виносяться вузлові питання, типові та комплекс­ні задачі, ситуації, завдання, що потребують творчої відповідіта вміння синтезувати одержані знання і застосовувати їх при вирішенні практичних задач тощо.

3.11. Перелік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань визначаються кафедрою, включаються до робочої програми дисципліни і доводяться до студентів на початку семестру.

3.12. Екзаменаційний білет, як правило, містить 6 завдань, кож­не з яких оцінюється за шкалою 10, 5, 0 балів.

За обґрунтованою пропозицією кафедри і погодженням проректора з навчальної роботи, до екзаменаційного білету може бути включена інша кількість завдань та визначений окремий порядок їх оцінювання.

3.13. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно).

У разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж 30 балів, він одержує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку. В цьому випадку одержані результати поточного контролю не враховуються.

3.14. Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається із суми балів за результатами поточного контролю знань (за умови, що студент набрав 20 балів і вище) та за виконання завдань, винесених на іспит (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

До екзаменаційної відомості заносяться сумарні результати в балах поточного контролю та іспиту.

3.15. Якщо дисципліна вивчається протягом двох і більше семестрів з проміжним семестровим контролем у формі заліку та підсумковим — у формі іспиту, то в загальній підсумковій оцінці враховуються лише результати поточного контролю в останньому семестрі та іспиту.

3.16. Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-бальну здійснюється в такому порядку:

оцінка «відмінно» — 100, 95, 90, 85 балів;

оцінка «добре» — 80, 75, 70, 65 балів;

оцінка «задовільно» — 60, 55, 50, балів;

оцінка «незадовільно» — менше 50 балів.

Оцінка за 4-бальною шкалою оцінювання виставляється в заліково-екзаменаційній відомості поряд із загальною підсумковою оцінкою в 100-бальній шкалі.

3.17. Складання академічної заборгованостістудентами всіх форм навчання з дисциплін, що виносяться назалік, передбачає виконання модульних (контрольних) завдань, а з дисциплін, які виносяться наіспит,— модульних (контрольних) та екзаменаційних завдань і проводиться згідно з «Положенням про екзаменаційну сесію студентів І—ІVкурсів КНЕУ» зі змінами та допов­неннями (Ухвала Вченої ради від 29.11.2001 р.).

195

Соседние файлы в папке грабова БО в галузях