Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
54
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
513.02 Кб
Скачать

Завдання для самостійного виконання

Витрати сільськогосподарського підприємства на вирощування зернових озимих (без вартості соломи) становили 292 600 грн. Одержано від урожаю повноцінного зерна озимої пшениці 20 000 ц та зерновідходів 1500 ц з вмістом в них зерна 40 %.

Що треба зробити:

  1. визначити кількість повноцінного зерна у зерновідходах;

  2. обчислити загальну кількість зерна з урахуванням зерновідходів;

  3. визначити собівартість 1 ц повноцінного зерна.

Витрати сільськогосподарського підприємства на утримання основного молочного стада великої рогатої худоби становили 432000 грн. Вартість одного кормо-дня дорівнювала 10 грн. Протягом року одержано: молока — 25000 ц, голів приплоду — 1000, побічної продукції (гною, вовни-линьки тощо) на суму 1200 грн.

Що треба зробити:

  1. визначити собівартість отриманого приплоду;

  2. обчислити собівартість молока;

  3. визначити собівартість одиниці продукції:

а) 1 ц молока;

б) 1 гол. приплоду.

Ухвалено

Вченою радою університету

(протокол № 2 від 26.09.2002 р.)

1. Порядок оцінювання знань студентів з урахуванням поточної успішності

1.1. Даний Порядок направлений на подальше вдосконалення чинної в університеті системи контролю знань студентів, ефектив­ну реалізацію таких її основних завдань:

  • підвищення мотивації студентів до систематичної активної роботи впродовж навчального року, переорієнтація їх цілей з одержанням позитивної оцінки на формування стійких знань, умінь та навичок;

  • систематизація знань та їх активне засвоєння упродовж нав­чального року;

  • недопущення розбіжностей між завданнями, що вносяться для контролю, і програмою дисципліни;

  • відкритість контролю — ознайомлення студентів на початку вивчення дисципліни з контрольними завданнями та всіма фор­мами контрольних заходів і критеріями їх оцінювання;

  • подолання елементів суб’єктивізму при оцінюванні знань, що забезпечується складанням контрольних завдань та іспитів у письмовій формі із застосуванням 100-бальної шкали оцінювання;

  • забезпечення належних умов вивчення програмного матеріалу і підготовки до контрольних заходів, що досягається шляхом чіткого розмежування за змістом й у часі;

  • розширення можливостей для всебічного розкриття здібнос­тей студентів, розвитку їх творчого мислення та підвищення ефективності роботи викладацького складу.

1.2. Оцінювання знань студентів з кожної дисципліни здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

1.3. Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого відповідно перевіряється під час поточного контролю і на іспиті.

1.3.1. Завданням поточного контролює перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, уміння самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, уміння публічно або письмово представити певний матеріал (презентація).

1.3.2. Завданням іспитує перевірка розуміння студентами програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо.

1.4. Оцінювання знань здійснюється за 100-бальною шкалою. Завдання поточного контролю оцінюється в діапазоні від 0 до 40 балів (включно), а завдання, що виносяться на іспит, — від 0 до 60 балів (включно).

1.5. Даний документ регламентує порядок оцінювання знань студентів І—ІVкурсів усіх форм навчання.

Соседние файлы в папке грабова БО в галузях