Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SPOU_NMK.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
793.6 Кб
Скачать

Тема 3. Конституційний Суд України

Конституційний Суд України як орган конституційної юрисдикції. Правова основа діяльності Конституційного Суду України. Завдання Конституційного Суду. Склад Конституційного Суду. Принципи діяльності Конституційного Суду. Порядок утворення та повноваження Конституційного Суду. Загальні засади організації та діяльності Конституційного Суду. Вимоги, що ставляться до судді Конституційного Суду. Повноваження судді Конституційного Суду. Порядок обрання Голови Конституційного Суду та його заступників. Повноваження Голови Конституційного Суду. Повноваження заступника Голови Конституційного Суду. Загальні засади конституційного провадження. Регламент Конституційного Суду. Конституційне подання. Конституційне звернення. Особливості конституційного провадження. Рішення Конституційного Суду.

Професійна складова. Засвоєння місця Конституційного Суду України в системі судових та правоохоронних органів України, його структури, принципів та напрямів діяльності. Здатність до розуміння порядку здійснення конституційного провадження.

Тема 4. Система і структура органів прокуратури. Основні напрямки діяльності прокуратури.

Поняття прокуратури та її роль в Україні. Правова основа діяльності прокуратури. Основні принципи організації і діяльності прокуратури. Функції прокуратури. Система органів прокуратури. Правове регулювання діяльності органів прокуратури. Структура та компетенція Генеральної прокуратури. Структура та компетенція обласних прокуратур. Районні і міські прокуратури, їх призначення. Спеціалізовані прокуратури, їх завдання. Колегії органів прокуратури. Правове становище прокурора. Порядок призначення прокурорів на посаду. Слідчий прокуратури, його права і обов’язки. Заступник прокурора і помічник прокурора, їх повноваження. Вимоги, які ставляться до кандидатів на посади прокурорів та інших працівників органів прокуратури. Заходи заохочення працівників прокуратури. Дисциплінарна відповідальність працівників прокуратури. Класні чини працівників прокуратури. Поняття прокурорського нагляду. Поняття і види галузей прокурорського нагляду. Акти прокурорського реагування на порушення закону. Підтримання державного обвинувачення як функція прокуратури. Повноваження прокурора у судовому процесі. Нагляд за дотриманням законів органами, які здійснюють дізнання, досудове слідство і оперативно-розшукову діяльність. Нагляд за додержанням законів під час виконання судових рішень.

Професійна складова. Засвоєння керівної ролі прокуратури України, її структури, принципів та напрямів діяльності.

Тема 5. Мвс України і його органи на місцях.

Система і структура органів внутрішніх справ України. Правова основа діяльності органів внутрішніх справ. Завдання органів внутрішніх справ. Принципи діяльності органів внутрішніх справ. Правові засади діяльності органів внутрішніх справ. Міліція України, її види і функції. Структура центрального апарату МВС. Завдання Міністерства внутрішніх справ. Основні напрямки діяльності МВС. Структура і компетенція органу внутрішніх справ обласного рівня. Компетенція районного (міського) органу внутрішніх справ. Порядок проходження служби в органах внутрішніх справ. Спеціальні звання працівників міліції і порядок їх присвоєння. Дисциплінарна відповідальність працівників міліції. Права та обов’язки працівників міліції. Порядок застосовуються фізичної сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї працівниками міліції. Правовий і соціальний захист працівників міліції та членів їх сімей.

Професійна складова. На основі засвоєних знань про засади функціонування системи МВС України та його органів на місцях ефективно застосовувати на практиці знання щодо механізму реалізації повноважень органми та підрозділами внутрішніх справ.

Змістовий модуль ІІ. Система та організація діяльності органів досудового розслідування, адвокатури, нотаріату, безпеки та Інтерполу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]