Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stazhuvannya_psikhologiv.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор

Національної академії

внутрішніх справ

генерал-майор міліції

В.В. Чернєй

____.______.2015

ПРОГРАМА

стажування

слухачів 6-ВП курсу за спеціальністю «Психологія» факультету підготовки спеціалістів-правознавців навчально-наукового інституту заочного навчання Національної академії внутрішніх справ

Київ 2015

Розробники програми:

Кудерміна О.І. – завідувач кафедри юридичної психології Національної академії внутрішніх справ, доктор психологічних наук, доцент

Александров Д.О. – професор кафедри юридичної психології Національної академії внутрішніх справ, доктор психологічних наук, доцент, полковник міліції

Левенець О.А. - професор кафедри юридичної психології Національної академії внутрішніх справ, кандидат психологічних наук, підполковник міліції

Стажування слухачів 6-ВП курсу за спеціальністю «Психологія» факультету підготовки спеціалістів-правознавців навчально-наукового інституту заочного навчання Національної академії внутрішніх справ передбачає ознайомлення зі професійним спрямуванням «психологічне забезпечення оперативно-службової діяльності органів та підрозділів внутрішніх справ України» шляхом залучення їх до роботи з особовим складом, охорони громадського порядку, профілактики правопорушень та розкриття злочинів.

Програма стажування визначає мету і завдання стажування, права й обов’язки, організаційні заходи, конкретні завдання та методичні поради щодо їх виконання, зміст і порядок оформлення звітних матеріалів.

© Кудерміна О.І.,

Александров Д.О.,

Левенець О.А., 2015

1. Загальні положення

1.1. слухачів 6-ВП курсу за спеціальністю «Психологія» факультету підготовки спеціалістів-правознавців навчально-наукового інституту заочного навчання Національної академії внутрішніх справ є складовою частиною процесу підготовки спеціалістів-психологів, обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття відповідного кваліфікаційного рівня. Стажування проводиться в службі психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи з метою закріплення і вдосконалення одержаних слухачів теоретичних знань, формування у них професійних умінь та навичок для виконання функціональних обов'язків за майбутнім фахом, формування потреби систематичного поновлювання своїх знань та творчого застосування їх у практичній діяльності.

Стажування організується та проводиться відповідно до навчального плану і програми, розроблених Національною академією внутрішніх справ (далі НАВС) з підготовки фахівців для органів та підрозділів внутрішніх справ згідно нормативних актів Міністерства освіти і науки України (далі – МОН України), Міністерства внутрішніх справ України (далі МВС України), зокрема, наказу МВС України № 621 від 27 червня 2013 року «Про затвердження Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України».

1.2. Мета стажування полягає у максимальному прискоренні ознайомлення слухачів з конкретними напрямами роботи практичних психологів органів внутрішніх справ в реальних умовах оперативно-службової діяльності та збиранні матеріалів за темами дипломних робіт, апробації теоретичних знань, отриманих під час навчання.

1.3. Завдання стажування:

1.3.1. Закріпити під час проходження стажування отримані в процесі навчання теоретичні знання.

1.3.2. Відпрацювати основні методи та засоби практичної психології, що застосовуються в діяльності служби психологічного забезпечення оперативно-службової діяльності органів та підрозділів внутрішніх справ України.

1.3.3. Набути первинний досвід практичного застосування психодіагностичних методик.

1.3.4. Опанувати практичними навичками оптимізації соціально-психологічного клімату та здійснення психопрофілактичних заходів.

1.4. Стажування здійснюється за індивідуальним планом слухача (додаток А), розробленим на основі цієї програми. Індивідуальний план слухача перед початком стажування затверджується завідувачем кафедри юридичної психології НАВС.

1.5. Керівники стажування від кафедри юридичної психології призначаються відповідним наказом ректора НАВС.

1.6. Керівник органу, підрозділу внутрішніх справ своїм наказом призначає безпосередніх керівників стажування з числа працівників служби психологічного забезпечення.

1.7. Під час проходження стажування слухачі підпорядковуються керівникові органу, підрозділу внутрішніх справ, який на цей період є для них прямим начальником.

1.8. Забороняється залучати слухачів до виконання завдань, не пов’язаних з функціями служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ України.

1.9. Забороняється переміщення слухачів з одного органу, підрозділу внутрішніх справ до іншого без погодження з ректоратом НАВС.

1.10. З метою повноти, змістовності та результативності виконання програми стажування слухача ведуть щоденники виконаних заходів (додаток Д).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]