Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stazhuvannya_psikhologiv.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

3. Перелік навичок, які повинні набути слухачі

3.1. Під час проходження стажування слухачі повинні відпрацювати навички:

3.1.1. Застосування методів і форм професійно-психологічного відбору кандидатів на службу чи навчання, працівників при переміщенні, атестуванні та формуванні резерву кадрів на висунення.

3.1.2. Підготовки висновків стосовно відповідності професійно важливих якостей працівника (кандидата) вимогам службової діяльності в органах внутрішніх справ та в певній посаді.

3.1.3. Застосування професіограм та психодіагностичних методик, зазначених в додатках.

3.1.4. Проведення й методичного забезпечення професійно-психологічної підготовки працівників органів внутрішніх справ з урахуванням психологічних закономірностей процесу навчання (особисто брати участь у проведенні занять, знайомитися з різними формами і методами індивідуальної та групової психокорекційної роботи, консультування працівників).

3.1.5. Пiдтримання належного соцiально-психологiчного клiмату в колективi, психологiчного обґрунтування управлiнських рiшень, спрямованих на пiдвищення ефективностi службової дiяльностi та полiпшення дисциплiни (шляхом вивчення міжособистісних стосунків у колективi, надання консультативної допомоги керiвництву та безпосередньої участi в органiзацiї роботи з працiвниками для профiлактики або розв’язання конфлiктiв; виявлення причинно-наслiдкових зв’язків управлiнських рiшень стосовно особового складу з соціально-психологічним кліматом в колективі; індивідуальної психопрофiлактичної роботи з працiвниками, в яких виникають труднощi у взаєминах в органі, підрозділі ОВС або родині, за потреби – з членами їх сiмей, тощо).

3.1.6. Оформлення аналiтично-iнформацiйних документів, що готує психолог органу внутрішніх справ з питань можливостей квалiфiкацiйного зростання i просування по службi працiвникiв у вiдповiдностi до їх психологiчних якостей та властивостей, вимог служби.

3.1.7. Використання форм і методів вивчення емоцiйно-вольових, ділових та інших професійно значущих якостей працiвникiв, їх настроїв, мотивів професійної діяльності, зокрема, шляхом безпосередньої участі в заходах психокорекції та адаптації до умов службової дiяльностi.

3.1.8. Надання допомоги працівникам в процесі їх адаптації до умов службової діяльності шляхом участі в підборі наставників, контролю за ходом проходження працівником адаптаційного періоду; складання прогнозу успішності службової діяльності працівника в післяадаптаційний період тощо.

3.1.9. Складання психологічних портретів і прогнозів можливих дій правопорушників (злочинців), психологічного обґрунтування планів оперативно-службових заходів.

3.1.10. Практичного використання психодіагностичних методик, зазначених у додатку Б.

3.1.11. Надання невідкладної психологічної допомоги працівникам, що перебували в екстремальних ситуаціях, а також особам, що потерпіли в ході проведення оперативно-службових заходів.

3.1.12. Вивчення психологічної сумісності та спрацьованості працівників, що входять до складу спеціальних загонів, груп, нарядів, екіпажів, змін тощо.

3.1.13. Аналізування матеріалів службових розслідувань надзвичайних подій серед особового складу, у т.ч. за випадками суїцидів та суїцидальних проявів, визначення психологічних причин і наслідків цих подій (за нагодою - шляхом безпосередньої участі в службових розслідуваннях).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]