Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркетинг шпора.docx
Скачиваний:
93
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
101 Кб
Скачать

17. Перерахуйте напрями маркетингових досліджень.

Маркетингові дослідження – це дослідницький процес, що поєднує вивчення всіх передумов та чинників, здійснення бізнесу та дає змогу одержати найбільш цінні результати для опрацювання висновків та рекомендацій з метою прийняття обґрунтованих маркетингових рішень. Напрями маркетингових досліджень: 1.Дослідження реклами: потенційні джерела мотиваційних досліджень, дослідження реклами до її масового тиражування, дослідження комунікаційних каналів, дослідження ефективності реклами, дослідження реклами конкурентів. 2. Дослідження економіки бізнесу: короткострокове прогнозування(до 1 року), довгострокове прогнозування(більше 1 року), вивчення напрямків зміни бізнесу, вивчення цін, вивчення розміщення виробництв та складів, вивчення придбань, експорт, міжнародний бізнес, інформаційна система управління, дослідження поточної діяльності, дослідження діяльності співробітників компанії. 3. Дослідження корпоративної відповідальності: вивчення прав споживачів, мати необхідну інформацію, вивчення економічного впливу, вивчення правових обмежень на рекламу та прогнозування, вивчення соціальних цінностей та політичних цінностей. 4. Дослідження продукту: реакція на новий продукт та потенційні можливості товару ,вивчення конкурентоспроможності, дослідження упаковки. 5. Дослідження ринку та збуту: вимірювання ринкового потенціалу, аналізу ринкової частки, визначення характеристик ринку, аналізу збуту, встановлення квот збуту, вивчення каналів товаропросування, аудиторський контроль за тестування ринків, складського господарства, створення споживчих панелей, вивчення стимулювання збуту, просування продукту.

18. Поясніть організацію роботи інтерв’юерів.

Інтерв’юер – це той, хто проводить інтерв’ю, або людина, яка вступає в безпосередню взаємодію з респондентом з метою отримання від нього інформацію. Інтерв’юер повинен бути: доброзичливим, тактовним, терплячим, відповідальним, наполегливим, само організованим, товариським, наполегливим, чесним, уважним, комунікабельним, інтелектуальним. Організація роботи інтерв’юера: 1. Відбір інтерв’юерів. Проводиться шляхом індивідуальних бесід, психологічне тестування, тести інтелекту ,з підставними особами. 2. Тренінг(14-20год.). розповідають про маркетингові дослідження в цілому, ознайомлюють з вимогами до інтерв’юерів та правилами опитування. 3. Забезпечення документами: *посібник інтерв’юера, *опитний лист на українській та російській мові, * картка та додатковий візуальний матеріал, *інструкція або пам’ятка інтерв’юера щодо проведення конкретного дослідження, *інструкція до опитного листа, *лист відбору респондентів або картка респондента, *звіт або щоденник інтерв’юера. 4. Організація контролю за поточною роботою. 5. Підготовка інтерв’юерами результативних документів. 6. Перевірка роботи інтерв’юера.

19. Охарактеризуйте маркетингову інформаційну систему.

Маркетингова інформаційна система – це сукупність дій, спрямованих на збирання, обробку, аналіз, оцінку та розповсюдження актуальних, точних і своєчасних даних з метою інформаційного забезпечення маркетингових рішень, а також необхідного для цього процесу людських і матеріальних ресурсів. Елементами цієї системи є підсистеми. Підсистема маркетингових досліджень – це збирання інформації, необхідної для специфічної маркетингової ситуації фірми. Підсистеми маркетингової інформаційної системи: 1. Внутрішньо маркетингової звітності. 2. Аналізу зовнішніх маркетингових даних в зовнішньому середовищі. 3. Маркетингових досліджень. 4. Аналізу маркетингової інформації. Використовуючи дані першої підсистеми – внутрішньо маркетингової звітності – керівник може виявити проблеми, що виникають у діяльності підприємства на основі порівняння планових і фактичних показників, а також аналізу ефективності діяльності. Другий елемент МІС – підсистема аналізу зовнішніх маркетингових даних – надає відомості про зміни в зовнішньому навколишньому середовищі підприємства, що сприяють прояву сильних сторін або створюють загрозу для розвитку маркетингу підприємства. Третій елемент – підсистема маркетингових досліджень – накопичує інформацію про події, що відбуваються на ринку, зміни потреб споживачів, їх установок, переваг, намірів щодо покупок, характеристики існуючих покупців; про реакції споживачів при тестуванні товарі, вплив комунікаційних заходів, реклами. Четвертий елемент - аналіз маркетингової інформації – це сукупність різних статистичних методів аналізу й оптимізаційних моделей, що умовно поділяються на описові моделі і моделі прийняття рішень.