Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркетинг шпора.docx
Скачиваний:
93
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
101 Кб
Скачать

58. Охарактеризуйте товарно-ринкову структуру.

Товарно-ринкова (матрична) організація служби маркетингу реалізується , як звичайно у матричній формі : є керівники з окремих товарів та з окремих ринків. Дана організація служби маркетингу дозволяє приділити увагу кожному товару та кожному ринку. Керівники по товарах планують обсяг продажів та прибутки для своїх товарів , визначають методи їх просування . При тому вони контактують із керівниками по ринках , маючи на меті визначення можливих обсягів продажів і врахування специфіки конкретних ринків. В свою чергу, керівники по ринках відповідають за розвиток прибуткових ринків для існуючих та потенційних ринків. Товарно-ринкова (матрична ) організація служби маркетингу: Директор маркетингу: *Відділ маркетингових досліджень, *Відділ планування товарного асортименту(група товару А, група товару Б, Група товару В), *Служба збуту на різних ринках (група споживачів ринків А; група споживачів ринків Б; група споживачів ринків В), *Бюро цінової політики, *Відділ реклами і зв’язків з громадкістю. Даний тип організаційної структури маркетингу застосовується підприємствами , що випускають різноманітну продукцію та реалізують її на багатьох ринках , які суттєво відрізняються .

59. Розкрийте зміст товарної організаційної маркетингової структури.

Товарну організаційну структуру маркетинга використовують на підприємствах із широким товарним асортиментом. Це така структура управління маркетингом, в якій за розроблення і реалізацію стратегій та планів маркетингу для певного товару чи групи товарів відповідає керівник по товару. Товарна організаційна служба маркетингу: *Відділ маркетингових досліджень, *Відділ планування товарного асортименту(група товару А, група товару Б, Група товару В), * Відділ збуту, * Бюро цінової політики, * Відділ реклами і зв’язків з громад кістю.

60. Розкрийте зміст ринкової організаційної маркетингової структури.

Ринкова організаційна служба маркетингу дає можливість урахувати специфіку роботи на різних за своїм характером ринках : на споживчому ринку, ринку промислових підприємств, ринку державних установ. Керівник з питань роботи з ринком відповідає за розроблення перспективних і річних планів збуту продукції та з інших видів функціональної діяльності. Ринкова організація служби маркетингу. Директор з маркетингу: *Відділ маркетингових досліджень, *Відділ планування товарного асортименту, * Служба збуту на різних ринках(група споживачів ринків А; група споживачів ринків Б; група споживачів ринків В), *Бюро цінової політики, *Відділ реклами і зв’язків з громадкістю. Така організація дає можливість концентрувати маркетингову діяльність на потребах конкретних ринкових сегментів.