Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INDIVIDUAL.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
437.32 Кб
Скачать

Висновки

Грошові кошти є головною складовою всіх фінансових операцій підприємства. Вони беруть участь в забезпеченні всіх видів господарської діяльності, зокрема, фінансових операцій. Внаслідок кругообігу господарських засобів між підприємствами виникають відносини, які називаються розрахунками. Розрахунки можуть здійснюватися в готівковій та безготівковій формі, а безготівкові розрахунки поділяються на товарні та нетоварні. Грошові обороти, як готівкові так і безготівкові органічно пов’язані між собою і переходять з однієї форми в іншу.

Виконання основних завдань бухгалтерського обліку грошових коштів сприяє забезпеченню одержання достовірної, точної, своєчасної інформації про рух грошових коштів. Дослідження руху грошових коштів згідно Положення (стандарту) бухгалтерського обліку №4 “Звіт про рух грошових коштів” на ТОВ «Сінлаб-Україна» дає можливість спостерігати рух грошових коштів у розрізі операційної, фінансової та інвестиційної діяльності.

Для ефективного використання наявних коштів підприємству потрібно правильно організовувати їх облік, тому обов’язковим є виконання завдань бухгалтерського обліку грошових коштів.

В ринкових умовах не можна розпочати господарську діяльність без наявності грошових коштів та без їх постійного поповнення. Грошові кошти забезпечують проведення поточних операцій. В діяльності фірми між вхідними та вихідними грошовими потоками завжди є тимчасовий розрив, тому підприємство тримає вільні грошові кошти на поточному рахунку. Крім того, в зв»язку з непередбачуваністю господарських витрат, вони необхідні для виконання непередбачених платежів.

Аналіз нормативно-законодавчих актів з організації обліку грошових коштів в Україні дозволяє сказати, що на сьогодні нормативно-законодавча база щодо обліку грошових коштів в основному відповідає потребам підприємства.

Щодо базового підприємства ТОВ «Сінлаб-Україна» то облікова політика фірми забезпечує дотримання принципів організації бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності і регулюється наказом про організацію бухгалтерського обліку і облікову політику.

Позитивними моментами в організації обліку грошових коштів на «Сінлаб-Україна» є комп’ютеризація обліку. Це вдале рішення керівника, оскільки це поєднання професійних якостей і функцій працівника з інтелектуальними можливостями комп’ютерів.

Організаційно-технологічними особливостями фірми є також застосування індивідуальних графіків роботи, які не лише полегшують роботу, забезпечують своєчасність виконання покладених обов’язків, а й сприяють підвищенню відповідальності виконавців за доручену роботу і дають змогу раціональніше використовувати робочий час.

Для обліку коштів призначений 3 клас рахунків Плану рахунків – «Кошти, розрахунки та інші активи». Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 4 «Звіт про рух грошових коштів» є нормативною основою для складання найважливішої форми фінансової звітності яка має назву Звіт про рух грошових коштів. Цим Положенням (стандартом) визначаються зміст і форма звіту про рух грошових коштів та загальні вимоги до розкриття його статей.

Правильна організація контролю грошових коштів забезпечує дотримання касової дисципліни і раціональне використання коштів за призначенням.

В умовах ринкової економіки, для інвесторів, постачальників, кредиторів і акціонерів, що вклали свій капітал у розвиток підприємницької діяльності підприємства, стабільність підприємства має велике значення, адже це в інтересах самих акціонерів, кредиторів, постачальників, інвесторів, а також керівництва і працівників даного підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]