Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
HTML-редактори та _х пор_вн характеристика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
168.45 Кб
Скачать

15

Зміст

Анотація 3

Вступ 4

4

1. HomeSite 4.5.2. 5

2. FirstPage 2000 v.2.00 7

3. AceHTML 4 8

4. SNK Visual HTML Workshop v.3.5.2. 9

5. Lorenz Graf's HTML Tool 11

6. HotDog Professional v.6.2 11

7. CoffeeCupHTML 13

Висновок 14

Список використаних джерел 15

Анотація

У цій роботі зроблена спроба дати детальний звіт про основні додатках, популярних сьогодні як серед професіоналів, що використовують текстові редактори, так і серед решти публіки, зазвичай тяжіє до WYSIWYG, тобто до візуальних веб-редакторів, в яких знання html-коду не обов'язково. Але все ж, якщо ви взялися за цей складний творчий процес, що вимагає багато часу і сил, не варто зупинятися на тому, що бачите, то і отримуєте.

Вступ

Хто хоча б раз у житті не заглядав на Web-сторінки "із зворотного боку"? А хто не намагався робити їх сам?

Найпопулярніший мова для створення сайтів - HTML. Для створення сайту на HTML існує безліч різних програм. Одні з них є редакторами html, інші – редакторами серверних або клієнтських скриптів, а треті - редакторами таблиць css. Всі вонинайчастіше візуалізують процес редагування, і Ви можете бачити як буде виглядати той чи інший елемент на Вашому сайті.

Кожен веб-сайт складається з веб-сторінок, кожна з яких, у свою чергу, складається зкоду мовою html, який відповідає за оформлення сторінки, і власне вмісту. Томуредактори html - програми, створення сайту без яких неможливо. Робота зачіпає дуже актуальну тему серед початківців програмістів і Web-дизайнерів, а саме тему вибору HTML-редактора.

Представивши весь список спеціалізованого програмного забезпечення, складно зробити оптимальний вибір намісці - кожна програма ексклюзивна і має ряд своїх особливостей, переваг танедоліків. На щастя, серед великої кількості осіб вищевказаних професій, за роки їх плідної роботи сформувався "робочий список" найбільш оптимальних програм длястворення і редагування HTML-документів і, зокрема, інтернет-сайтів.

У цій роботі я спробую висвітлити найбільш сильні і слабкі сторони щодо невеликого, але цілком представницького огляду текстових HTML-редакторів. Метою при цьому буде спроба дати більш-менш повне уявлення про те, що можна робити в "кузні" HTML, якими корисними в Web-дизайні функціями наділені HTML-редактори.

1. HomeSite 4.5.2.

Один з найбільш "просунутих" (якщо не самий "просунутий") редакторів, забезпечений великих кількістю пристроїв та "наворотів", покликаних полегшити життя серйозно HTML-кодеру або Web-дизайнеру. Але, по порядку.

Об'ємистий дистрибутив редактора включає в себе, крім самого редактора, редактор TopStyle для редагування таблиць CSS. При бажанні його можна не встановлювати. Другим компонентом, який існує поза самого HomeSite, є досить зручний Plug-In, що дозволяє прямо з провідника Windows зв'язуватися з віддаленими FTP-хостами для завантаження файлів. Тобто в провіднику між "Панеллю управління" і "Призначеними завданнями" виникає пункт "Allaire FTP & RDS", і вам залишається тільки додати туди координати своїх сайтів для FTP-завантаження. Просто і зручно. Проте найцікавіше чекає нас всередині редактора. У нових версіях HomeSite реалізований досить універсальний і корисний для нас з вами підхід до побудови утиліти перевірки орфографії в документі. Якщо раніше цей компонент поставлявся самими творцями редактора, та перевірки орфографії російської мови, природно, не містив, то тепер ви має право вибрати. Або ви використовуєте інтегрований в HomeSite чек-спеллер, або, якщо у вас встановлений MS Office - чек-спеллер з цієї програми. Так що проблема з перевіркою орфографії вирішена всерйоз і надовго.

Рис.1. HomeSite

Дуже потужним інструментом у руках розробника може стати Visual Tools Markup Language і WizML - Wizard Markup Language, мова розмітки інструментів і мова розмітки майстрів, відповідно. Це - інструменти, що дозволяють користувачеві HomeSite змінювати вбудовані в HomeSite діалоги і майстри для редагування тегів HTML, а також створювати свої власні. Кожен інструмент являє собою спеціально розроблений для цих цілей мову, для роботи з яким в HomeSite вбудований спеціальний редактор - Allaire Visual Tools.

Як завжди, HomeSite відрізняє великий набір документації та файлів підтримки по роботі з HTML. Для роботи з власне HTML пропонується кілька різних інструментів. По-перше - Tag Chooser ("вибирач тегів"). У невеликому вікні відображено деревовидний список тегів, причому теги скомпоновані не тільки за призначенням, але і за ступенем "свіжості" - теги застарілі, а також підтримувані не всіма браузерами наведені в окремих підрубриках. Крім того, тут же ви знайдете теги для роботи не тільки з HTML, але і з HDML, WML, і багатьма іншими мовами. Можливо, і вони будуть корисні для вас.

По-друге, редагувати можна за допомогою стандартного редактора тегів HomeSite.Для його виклику є панель з безліччю закладок по кожній темі - шрифти, форми, таблиці і т.д. З'являється віконце досить стандартно для всіх HTML редакторів - там можна задати атрибути потрібного вам тега перед вставкою в документ.

Найбільш помітна і продумана частина HomeSite - вікно для редагування сторінки. В останніх версіях HomeSite в цій частині редактора крім звичайних закладок "Edit" - редагування й Browse-"Вигляд" з'явилася нова - Design (Створення, розробка). Призначення цієї частини не може не дивувати, тому що ще рік-два тому її наявність могло б здатися "замахом на принципи" не WYSIWYG редактора. Так-так, тут ви можете розробляти свою сторінку як в Word, PageMaker або в будь-якому іншому WYSIWYG редакторі. Мабуть, епоха "чистих" текстових HTML редакторів поступово проходить.

Однак, основна "смакоту" вікна для редагування таїться не в цій можливості - в ній немає специфічного - а в невеликій панелі інструментів з лівого боку вікна. Тут ви знайдете масу невеликих кнопочок для закриття поточного документа, відкрити список відкритих файлів, включення / виключення переносу слів по межі вікна, і т.д. і т.п. - Словом, маса корисних інструментів під рукою, і не займає багато місця.

Вище всяких похвал всі інші інструменти: пошук із заміною по одному або декількох файлах, менеджер проектів, кнопка для перегляду документа в будь-якому броузері з вашого списку, автоматичне форматування коду, вставка спецсимволів з панелі, менеджер документа і всього проекту в цілому, можливість "згорнути "будь-яку частину документа в сіру панельку на аркуші," зважування "документа, перевірка коректності HTML, і т.д. і т.п. Всього не перелічити.

Недоліків у HomeSite небагато, і всі вони - оборотні боку його достоїнств. По-перше, це перевантаженість можливостями. Чесно кажучи, мені здалося, що їх НАБАГАТО більше, ніж це дійсно необхідно. Це різко знижує привабливість HomeSite як редактор для початківців. Прикро - велика кількість документації по HTML могло б сильно допомогти "зеленому" Web-майстру, але в "нетрях" HomeSite недосвідченому новачкові можна легко заблукати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]