Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
HTML-редактори та _х пор_вн характеристика.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
168.45 Кб
Скачать

5. Lorenz Graf's html Tool

Ще один дуже хороший HTML редактор, зроблений просто, але толково. Дуже добре продуманий підбір допоміжних функцій. Згруповані вони грамотно, так що знаходяться всі з першого побіжного огляду вкладених менюшек редактора.Перерахую основні:

  • вбудований ftp клієнт,

  • вбудований спеллчекер,

  • багатофайлова пошук із заміною,

  • відкриття файлів з Web,

  • менеджер проекту,

  • перевірка посилань,

  • тезаурус,

  • Зважування" сторінок (тобто розрахунок часу завантаження за обсягом файлів, що становлять сторінку), перевірка синтаксису сторінки з дночасним форматуванням коду,

  • імпорт RTF (!) і текстових файлів, визначення своїх тегів і багато іншого.

Рис.6. Lorenz Graf's HTML Tool

Спеціально не зупиняюся детально на цьому редакторі, тому що при всіх плюсах він має мінус - погано працює з символами кирилиці. Ця прикра риса практично "вбиває" такі корисні утиліти, як перевірку коректності HTML, спеллчекер, імпорт RTF. На жаль ...

6. HotDog Professional V.6.2

Програма не без "власного" чарівності. При запуску програми вона програє вам бравурну мелодію, і під звуки музики ви потрапляєте в досить добре зроблений HTML-редактор. При цьому кожне більш-менш значиме дію (відкриття або закриття документа і т.д.) супроводжується забавним звуком "собачої" тематики - гавкотом, гавканням або чим-небудь в цьому роді.

Рис.7. HotDog Professional v.6.2

Незважаючи на легковажні риси, редактор на перевірку виявляється цілком професійним. Вбудована підтримка дуже широкого набору інструментів, що використовуються в Web-дизайні: HTML, CSS, JavaSript, VBScript, ASP, а також DOM - об'єктної моделі документа, що використовується при програмуванні на VBScript і JavaScript. При цьому перевірка синтаксису цих інструментів може налаштовуватися в досить широких межах. Наприклад, HTML можна перевіряти на відповідність версії 3.2, 4, або на "проглядовість" тільки в Internet Explorer і т.д.

"Ноу-Хау" HotDog - це SuperToolz. Якщо вам чогось не вистачило всередині HotDog - а нам завжди чогось не вистачає - можна:

Через меню SuperToolz з'єднатися з сайтом HotDog Встановити Installer і AutoDownLoader для подальшої роботи І отримати в своє розпорядження непогану бібліотеку Add-on і Plug-In. Серед останніх мені сподобалися Table Editor, Image Mapper, а також ICQ Communication Panel. Перший додаток являє собою зручний і, в той же час, компактний редактор таблиць HTML, що дозволяє легко і невимушено розробляти код HTML для таблиць на ваш смак. Другий - додаток для побудови Image map - чутливих до миші карт зображень. Третє - це засіб розробки панелі комунікацій ICQ, вбудованої в сторінку. У всіх трьох випадках створений вами код після закінчення роботи з додатком поміщається в Clipboard, звідки його можна вставляти куди завгодно, у тому числі і в сам HotDog.

Серед плагінів на сайті є і набір словників для спеллчекера. Російського, на жаль, знайти не вдалося.

7. CoffeeCupHtml

Найбільш простий з усіх редакторів в огляді. З корисностей відразу впадає в очі Image Companion - невелика програмка, що дозволяє перевертати картинки і міняти кількість квітів. Звичайно, не PhotoShop, але для повсякденної роботи може опинитися вельми і вельми корисною.

Рис.8. CoffeeCupHTML

Інший безперечний плюс Coffee - велика підбірка всіляких "прибамбасів", в компанії з якими він постачається. Є бібліотека картинок - фони, кнопки, стрілки і т.д., бібліотека звуків (!), Бібліотека скриптів на JavaScript (), CGI-скрипти на Perl, DHTML-вставки. З'єднавшись з сайтом Coffee, можна отримати готовий набір графічних елементів для створення "крутого" дизайну своєї станиці.

Вміє з'єднуватися з віддаленим сервером по FTP. Є вбудований Image Mapper.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]