Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ustatkuvannya_-_op_konspek_-_2013.doc
Скачиваний:
1412
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Тема 5. Системи автоматизації діяльності закладів ресторанного господарства План

5.1. Призначення і види систем автоматизації закладів ресторанного господарства.

5.2. Характеристика окремих складових модулів системи автоматизації D2 System.

5.3. Електронне меню.

5.1. Призначення і види систем автоматизації закладів ресторанного господарства

Сучасна система автоматизаціїце спеціалізований комп’ютеризований комплекс програм і устаткування, який відкриває можливості щодо забезпечення ефективного управління закладами ресторанного господарства.

Призначення автоматизованих систем - упорядкувати і автоматизувати діяльність підприємства, зв'язавши її в єдиний високотехнологічний ланцюг ефективних процесів. Така організація роботи дозволяє знизити витрати закладу і збільшити його прибуток. Об'єднання процесів обслуговування відвідувачів, взаємодії з персоналом та партнерами, розподілу матеріальних і фінансових ресурсів, формування звітності та управління підприємством, автоматизація всіх цих процесів - це унікальна основа для прийняття ефективних управлінських рішень. З розвитком глобальної мережі Інтернет сучасні автоматизовані системи дозволяють управляти роботою підприємства у віддаленому режимі.

Ефект від впровадження автоматизованої системи може бути розділений на дві складові: фінансовутаякісну.

Основні характеристики фінансової складової - це реальна економія і прибуток, а також: стають практично неможливими зловживання на виробництві; повний контроль за витратами коштів на виробничі і невиробничі потреби; оптимізація зарплати за підсумками роботи кожного працівника виробництва, офіціанта, бармена або менеджера; точний розрахунок собівартості страви, що дає можливістьоптимізації ціни страви; введення продуманої політики знижок.

Якісна складова крім підвищення якості роботи закладу ресторанного господарства, що в кінцевому підсумку також збільшує прибуток, включає в себе:

  • можливість отримання оперативної точної інформації про рух продуктів;

  • зменшення кількості обслуговуючого персоналу (в основному працівників бухгалтерії);

  • оперативність передачі завдання на виробництво - прискорення обслуговування відвідувачів;

  • підвищення якості приготування страв (контроль за дотриманням калькуляційних карт);

  • оперативність і точність розрахунку з відвідувачем;

  • чіткий розподіл прав і обов'язків персоналу, що приводить до зменшення кількості внутрішніх конфліктів в колективі.

Основними завданнями, для вирішення яких розробляються автоматизовані системи для ресторанів, барів, кафе, їдалень, а також комбінатів харчування, магазинів кулінарії, кондитерських і спеціалізованих цехів, є:

- робота із замовленнями відвідувачів (оформлення, друк, дозамовлення, скасування, виписка гостьових рахунків, остаточна оплата), підключення спеціального торгового обладнання, аналіз продажів, виробки офіціантів, завантаженості залів у режимі реального часу - всі ці функції властиві торговим і обіднім залам, барам, сервіс-барам, буфетам (підрозділам фронт-офісу);

- облік руху товарів, взаєморозрахунки з постачальниками, розрахунок собівартості продуктів і страв, аналіз даних для прийняття управлінських рішень, ведення бухгалтерського і податкового обліку (ці роботи виконують підрозділи, які називають бек-офісом).

Більшість автоматизованих систем, що використовуються в закладах ресторанного господарства, складаються з двох підсистем - автоматизації роботи залу (фронт-офіс) та автоматизації обліку та управління (бек-офіс).

Процес автоматизації включає в себе установку на підприємстві програмно-апаратного комплексу та організацію автоматизованих робочих місць (табл. 1).

Таблиця 1

Залежність комплектації автоматизованого робочого місця від його призначення

Автоматизоване робоче місце

Устаткування

Директор

IBM PC-сумісний комп'ютер

Менеджер зали

IBM PC-сумісний комп'ютер

Касир

POS-термінал (Point of Sale - точка продаж) являє собою спеціалізований комп'ютер з дисплеєм покупця і дисплеєм касира, зі спеціалізованим периферійним обладнанням, що включає грошовий ящик, фіскальний модуль, пристрій зчитування пластикових карт, принтер касового чека та ін.

Офіціант

Спеціалізована комп'ютерна станція для внесення замовлення в систему і сервіс-друку по підрозділах (кухня, бар), яка складається з системного блоку, монітора і програмованої клавіатури або сенсорного монітора типу Touch Screen і зчитувача магнітних карт

Кухня

Принтери рулонного друку (Roll) використовуються як принтери сервіс-друку. Принтери сервіс-друку призначені для друку замовлень в підрозділах (кухня, бар)

Бухгалтер

IBM PC-сумісний комп'ютер

Калькулятор

IBM PC-сумісний комп'ютер

Менеджер із закупівель

IBM PC-сумісний комп'ютер

Системний адміністратор

IBM PC-сумісний комп'ютер, SQL Server

В даний час широке поширення на українському ринку програмних продуктів для автоматизації закладів ресторанного господарства отримали програмно-апаратні комплексні системи, розроблені вітчизняними та зарубіжними компаніями. Широкого використання набули такі системи автоматизації закладів ресторанного господарства:

  • D2 System”;

  • Compas”;

  • Ресторан”;

  • Ресторан+”;

  • RKeeper”.

Строк окупності сучасних систем автоматизації ресторанної діяльності складає, за різними даними, від 5 до 12 місяців.

Система ”D2 System” у автоматизованому режимі може забезпечити керування закладами різного типу, що працюють автономно, чи входять в єдиний ресторанний комплекс. Для цього передбачені окремі, сумісні одна з одною, підсистеми:

D2 restaurant

система керування реєстрацією і виконанням замовлень у ресторанах. Це ефективний засіб для закладів, де клієнти обслуговуються офіціантами безпосередньо за столами.

D2 fastfood

система керування продажами в ресторанах швидкого обслуговування. Незамінний засіб для підприємств, де клієнти обслуговуються зі стійки кафе, бара, буфета тощо.

D2 netfood

система централізованого керування …

D2 trade

система керування продажами в торговельних підрозділах закладів ресторанного господарства. Дозволяє включити в єдиний облік типові торговельні підрозділи ресторану: сувенірний кіоск, продуктовий магазин, кулінарну крамницю тощо.

Підсистеми “D2 System” можуть функціонувати як самостійно, так і спільно. При спільній роботі всі підсистеми обслуговує один сервер. Генеровані дані зводяться в єдину базу системи керування закладом.

Основним програмним елементом “D2 System” є підсистема D2restaurant (рис. 1), яка поєднує:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]