Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukr_OON.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
607.5 Кб
Скачать

226 Військовослужбовців брали участь у Місії оон в Анголі

Місія ООН у Гватемалі (МІНУГУА)

січень-травень 1997 р.

· військові спостерігачі 8 осіб

Основними завданнями військових спостерігачів у Гватемалі було здійснення контролю за виконанням положень Угоди про припинення вогню, підписане урядом цієї країни та рухом "Національна революційна єдність Гватемали" (НРЄТ) 4 грудня 1996 року, включаючи офіційне припинення військових дій, роз'єднання сил і демобілізацію комбатантів НРЄТ у пунктах збору, які були спеціально підготовлені для цих цілей.

Місія ООН у Таджикистані

грудень 1994 р. - березень 2000 р.

· військові спостерігачі 3 особи.

Основними завданнями військових спостерігачів було:

· надання допомоги Об'єднаній комісії, до якої входять представники Уряду Таджикистану та таджикської опозиції, допомоги щодо спостереження за виконанням Угоди про тимчасове припинення вогню та інших ворожих дій на таджиксько-афганському кордоні та в країні, під час переговорів;

· розслідування повідомлень про порушення угоди про припинення вогню та інформування про це ООН і Об'єднаної комісії;

· підтримання контактів зі сторонами, які задіяні в конфлікті, а також зв'язків ОБСЄ, Колективними миротворчими силами СНД у Таджикистані та прикордонними військами;

· підтримання зусиль Спеціального представника Генерального Секретаря, надання послуг щодо забезпечення політичної взаємодії та координації, які можуть сприяти оперативному наданню гуманітарної допомоги міжнародним співтовариством;

· здійснення спостереження за бійцями Об'єднаної таджикської опозиції (ОТО), за їх роззброєнням та демобілізацією;

· надання допомоги в реінтеграції комбатантів в державні силові структури, або їх демобілізації.

За час існування Місії 17 офіцерів Збройних Сил України були направлені для виконання завдань у Таджикистані.

Спеціальна Місія ООН в Афганістані

квітень 2000 року - травень 2001 року

Військовий спостерігач – 1 особа

Основними завданнями Місії були:

· створення умов для підготовки переговорного процесу;

· підготовка Угоди про припинення вогню

Місія ООН на півострові Превлака, Хорватія

січень 1996 р. - грудень 2002 р.

Військові спостерігачі - 2 особи.

Основними завданнями Місії були:

· спостерігати за активністю ВМФ СРЮ у Которській затоці;

· спостерігати за відсутністю військ та важкого озброєння хорватської та югославської армій у демілітаризованій зоні;

· спостерігати за активністю поліції у зоні відповідальності.

Гуманітарна місія в Державі Кувейт

квітень-серпень 2003”

Підстави: Указ Президента України від 18.03.2003 №227/2003,

Постанова Кабінету Міністрів України від 19.03.2003 № 357,

Постанова Верховної Ради України від 20.03.2003 № 633-IV

19 Окремий батальйон рхб захисту - 448 осіб

Місце дислокації 19 обРХБз було - Північно-Східна частина в/б Аріфжан (Нос Кемден).

Основними завданнями батальйону було:

· реагування на кризові ситуації;

· забезпечення безпеки в регіоні;

· надання допомоги в захисті цивільного населення країни від наслідків можливого застосування ЗМУ;

· надання допомоги в ефективній ліквідації можливих наслідків ЗМУ на території Держави Кувейт;

· радіаційна, хімічна та біологічна розвідка місцевості.

Вгоруhttp://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/1766.htm

ООН виділила 100 тисяч доларів жертвам морозів в Україні

kolo.poltava.ua

ООН виділила 100 тисяч доларів на допомогу українцям, які страждають від морозів, особливо особам без постійного місця проживання.

Як сказано в повідомленні прес-служби представництва ООН в Україні, допомогу в рамках термінового грошового гранту ООН виділено на прохання Міністерства соціальної політики та Товариства червоного хреста України і буде направлено ​​на покриття витрат на їжу та іншу допомогу жертвам морозів.

Як зазначили в ООН, Україна найбільше постраждала від низьких температур серед країн Європи, щодня в 3486 пунктах обігріву отримують допомогу близько 10 тис. нужденних.

Як повідомлялося раніше, МНС повідомило, що з 27 січня 135 осіб загинули і близько 2 тис. було госпіталізовано через переохолодження та обмороження. http://my-ukraine.org/en/ukr-news/698-oon-vydilyla-100-tysjach-dolariv-zhertvam-moroziv-v-ukrajini.html

Спільний об'єм експорту пшениці Україні, Російській Федерації та Казахстану в найближчі 10 років складе приблизно 33% світового. Це майже в 2 рази більше прогнозованого обсягу експорту поточного лідера - США (17,7%). Про це йдеться в спільному огляді перспектив сільського господарства Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) і Продовольчої і сільськогосподарської організації (FAO) Організації об'єднаних націй (ООН).

За даними аналітиків, в 2001-2010 рр. частка експорту США становила 25,1%, в той час, як Україна, РФ і Казахстану - 18,3%

"До 2020 р. експорт пшениці з Росії, згідно з прогнозами, буде трохи нижче американського експорту. При цьому загальний обсяг експорту РУК (Росії, Україні і Казахстану), як очікується, майже в два рази перевищить рівень США. У той час, як експорт із США, згідно з прогнозами, скоротиться на 2,7 млн т (зниження частки експорту на 7,4 процентних пункту в порівнянні з середнім за 2001-2010 рр..), частка експорту РУК за прогнозами, збільшиться на 11,8 п.п., при цьому експорт збільшився на 22,3 млн тонн. Також прогнозується за цей період зменшення частки ринку інших великих експортерів пшениці, як Аргентина, Австралія, Канада і ЄС ", - говориться в огляді.

У ньому наголошується, що такий прогноз зростання експорту обумовлене поліпшенням виробництва, пов'язаний із зростанням великих вертикально-інтегрованих господарств, які активно використовують нові агрономічні та управлінські прийоми.

На думку аналітиків, зростання обсягів виробництва та експорту в РУК має поліпшити глобальну продовольчу безпеку в середньостроковій перспективі.

"Низька якість харчової пшениці в даний час не проблема, завдяки сформованій практиці використання імпортерами харчових добавок, які дозволяють пекти хліб з неякісного зерна. Тим не менш, зростаюче значення РУК як великого світового експортера пшениці може бути складно несподіваними перебоями в енергопостачанні. Історично склалося, що виробництво в регіоні постраждало від зміни врожайності, обумовленого раптовою зміною кліматичних умов. Така невизначеність часто ускладнюється введенням обмежень на експорт або іншими політичними заходами, спрямованими на захист внутрішнього ринку", - підкреслюється в огляді.

Нагадаємо, за прогнозами FAO, експорт пшениці в Україну в 2011-2012 маркетинговому році може збільшитися в 2,2 рази, склавши 8 млн тонн. Це стало можливим після вступу 4 червня в силу постанови Кабміну про скасування квот на експорт зернових. Також, за даними FAO, урожай зернових в Україні в 2011 р. може збільшитися на 13% і складе 44 млн т. На думку аналітиків FAO, врожай пшениці в Україні в 2011-2012 маркетинговому році може збільшитися на 17,4% - до 20,2 млн т, проти 17200 тисяч т у попередньому році.

Раніше сільськогосподарська служба (FAS) Міністерства сільського господарства США (USDA) підвищила прогноз урожаю зернових в Україні в 2011-2012 маркетинговому році до 44 млн т в порівнянні з 43,5 млн т в травневому прогнозі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]