Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kopia_AntonN-2.2 (2).docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
105.15 Кб
Скачать

Висновок

Проаналізувавши та розглянувши багато Internet джерела, ми прийшли до висновку, що глобальна мережа надає великі можливості для навчання, самовдосконалення і розвитку навички аудіювання. За допомогою аудіо матеріалів Мережі можна слухати будь-яку інформацію, новини, статті з газет і журналів, книги, а також практикуватися у правильному вимові англійської мови та різних його діалектах. Оскільки на більшості ресурсів існує можливість вибору рівня складності, найбільш придатною слухачеві, то можна зробити висновок про те, що навчальні та розважальні аудіо та відео матеріали доступні всім віковим групам та рівнями володіння англійською мовою.

Таким чином, ми прийшли до наступних висновків: глобальна комп'ютерна мережа Internet - надзвичайно цінний ресурс для реалізації самих різноманітних методик навчання англійській мові. За своєю природою Internet - один з найкращих джерел поточної інформації, часто представляється в інтерактивному форматі і практично не присутньої в традиційному підручнику або навчальному посібнику. За своїми дидактичним можливостям Мережа може з різним ступенем ефективності вирішувати різні завдання навчання.

При вивченні англійської мови через Internet, його ресурси використовуються для реалізації багатьох проектів навчання:

  1. для включення автентичних матеріалів Мережі (текстових, звукових) в зміст уроку англійської мови, тобто інтегрування їх у програму навчання;

  2. для самостійного пошуку інформації учнями в рамках роботи над проектом;

  3. для самостійного вивчення англійської мови, ліквідації прогалин у знаннях, уміннях, навичках;

  4. для самостійної підготовки до складання кваліфікаційного іспиту з англійської мови та проходження тестів для отримання сертифікату;

  5. для систематичного вивчення певного курсу англійської мови дистанційно під керівництвом викладача або самостійно.

  6. Використовуючи інформаційні ресурси Internet, можна більш ефективно вирішувати цілий ряд завдань на уроці англійської мови:

  7. формувати навички та вміння читання, безпосередньо використовуючи матеріали Мережі різного ступеня складності; • удосконалювати уміння аудіювання на основі автентичних звукових текстів Internet і мультимедійних засобів;

  8. удосконалювати вміння підтримувати бесіду в діалогах та дискусіях;

  9. удосконалювати вміння писемного мовлення, індивідуально або письмово складаючи відповіді партнерам, беручи участь у підготовці рефератів, творів англійською мовою;

  10. поповнювати свій словниковий запас лексикою сучасної англійської мови;

  11. спілкуватися з друзями та однокурсниками, розширювати коло знайомств і власні знання про культуру мови, що вивчається.

Учні можуть самостійно працювати над вдосконаленням своїх знань в області англійської мови за допомогою online курсів. У цієї форми навчання, безумовно, є майбутнє.

Список використаної літератури.

Використана література:

  1. Галічкіна Е.Н. Специфіка комп'ютерного дискурсу англійською та російською мовами (на матеріалі комп'ютерних конференцій): Автореф. дис. ... Канд. філол. наук / О.М. Галічкіна. - Астрахань: 2001.

  2. Дергачова Т.Г. Дистанційне навчання іноземних мов у технічному вузі / Т.Г. Дергачова / / Мова і методика його викладання. III республіканська науково-практична конференція: Зб. статей. - Казань: Центр інноваційних технологій, 2001.

  3. Карамишева Т. В. Вивчення іноземних мов за допомогою комп'ютера: у питаннях і відповідях / Т.В. Карамишева. - СПб.: 2001.

  4. Кондрашов П.Є. Комп'ютерний дискурс: соціолінгвістичний аспект: Автореф. дис. ... Канд. філол. наук / П.Є. Кондрашов. - Краснодар: Вид-во Кубанського держ. ун-ту, 2004.

  5. Крупина, С. Методики викладання англійської мови / С. Крупина / / Щотижнева газета «Іноземець». - М.: 2003. - № 12.

  6. Крюкова О.П. Самостійне вивчення іноземної мови в комп'ютерному середовищі (на прикладі англійської мови) / О.П. Крюкова. - М.: Логос, 1998.

  7. Левін Джон Р.. Internet для «чайників» / Джон Р. Левін, Керол Бароди, Маргарет Левін-Янг. - 7-е видання. - М.: Изд. дім «Вільямс» - 2001.

  8. Смирнов Ф.О. Інтернет-спілкування англійською та російською мовами: досвід лінгвокультурного зіставлення / Ф.О. Смирнов. - Ярославль: ЯрГУ, 2006.

  9. Соловов А.В. Інформаційні технології навчання у професійній підготовці / / Вища освіта в Росії / О.В. Соловов. - М.: 1995.

  10. Титова С. В. Ресурси та служби Інтернету у викладанні іноземних мов / С.В. Титова. - М.: 2003.

Використані Internet-ресурси:

  1. BBC World Service, http://www.bbc.co.uk/worldservice

  2. Chatter's Jargon Dictionary, http://www.stevegrossman.com/jargpge.htm # Dictionary

  3. CNN World News, http://cnn.com

  4. Internet Gurus Central, http://www.net.gurus.com/

  5. Internet-ресурси з вивчення англійської мови, http://www.college.ru/english/

  6. Online курси англійської мови компанії Language Link, http://ll.dli.com/

  7. Randall's ESL Cyber ​​Listening Lab, http://www.esl-lab.com

  8. The New York Times, http://www.nytimes.com

  9. World Internet Usage Statistics News and Population Stats, www.internetworldstats.com

  10. Англійська мова.ru - все для вивчають англійську мову, http://www.english.language.ru/schools/sa96.html

  11. Вивчення англійської мови, проект «Рідний англійська» http://www.native-english.ru/

  12. Інститут нових технологій / Жива Школа, www.liveschool.ru

  13. Інформаційно-пошукова система РОЛ, www.rol.ru / news

  14. Курси дистанційного навчання англійської мови online, http://www.lessons.ru/

  15. Міжнародний мовний центр Language Link, www.languagelink.ru

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]