Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kopia_AntonN-2.2 (2).docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
105.15 Кб
Скачать
    1. Автентичні матеріали.

Автентичні матеріали - це матеріали, взяті з оригінальних джерел, які характеризуються природністю лексичного наповнення та граматичних форм, ситуативної адекватністю використовуваних мовних засобів, що ілюструють випадки автентичного слововживання, і які, хоча і не призначені спеціально для навчальних цілей, але можуть бути використані при навчанні іноземної мови [10,19].

Сайт компанії Lucent Technologies, її підрозділ Bell Labs,

дозволяє почути, як звучить будь-яка фраза іноземною мовою. Тут розроблений синтезатор мовлення, який перетворює друкований текст у звук. На сайті http://www.bell-labs.com/project можна вибрати один з п'яти мов - англійська, німецька, французька, італійська, іспанська. Потім потрібно вписати у віконце небудь на обраною мовою. Через кілька секунд написане буде виголошено нехай і дещо механічним, але все ж голосом. Тобто озвучити можна будь-яку фразу з підручника чи будь-якого іншого посібника, і особливо підійдуть online посібники, звідки можна копіювати шматки тексту, не обтяжуючи себе передруком. Все сказане можна не просто прослухати, а й зберегти у себе на жорсткому диску, щоб при необхідності повернутися до прослуховування, не заходячи в Internet.

ВВС World Service [1] надають можливість не тільки прочитати, але й прослухати новини, на багатьох мовах, причому можна навіть вибрати для себе відповідний рівень володіння англійською і прослухати новини в режимі LEARNING ENGLISH. Цікавою може здатися подвійна класифікація статей - по темах і по континентах. CNN World News [3] також надають інформацію на декількох мовах і подвійну класифікацію статей. Можливо викликати аудіо та відео супровід. Інтеракція читачів з редакцією і між собою можлива в рамках рубрики DISCUSSION (дискусія), де є своя дошка оголошень (MESSAGE BOARDS), кімната для бесіди (CHAT) і зв'язок з редколегією (FEEDBACK). Новини, доступні для перегляду і прослуховування (podcasts), діляться на три розділи: головний, за темами і за алфавітом. Тому користувачі можуть легко знайти їх цікавить розділ і прослухати або подивитися новини. Програми новин виходять в різний час і відображають події, що відбулися за тиждень, за день або за годину. Наприклад, є новини для студентів (CNN Student News), для бізнесменів (Business Update), абсурдні новини (News of the Absurd), а також різні шоу та інтерв'ю.

The New York Times [8] ,крім перерахованого вище, пропонує своїм читачам навчальну версію газети з готовими поурочними розробками. Крім того, на сайті представлено безліч аудіоматеріалів для скачування і прослуховування, за різними темами, як наприклад, книжкові огляди (Book Review), новини здоров'я (Health Update), музичні новинки (Music Popcast), наукові дискусії (Science Times) і багато іншого . Всі аудіо файли доступні для скачування в форматі mp3. Висновки: Дистанційне навчання, орієнтоване на індивідуальне навчання, відкриває нові простори для свободи реалізації особистості, її інтересів і навичок. Однак, незважаючи на те, що учень отримує і засвоює знання самостійно, контроль учителем його успішності все ж таки необхідний. Необхідна також необмежена інформаційна база з відкритим доступом до всіх матеріалів. При цьому, студентом подібної форми навчання може стати будь-який бажаючий, що має доступ до Internet, незалежно від його місцезнаходження і віку, так як завжди є можливість побудувати власний графік навчання з необхідною інтенсивністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]