Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kontrolna_galuz (1).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
177.15 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Дніпропетровський державний аграрний університет

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РАБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ «ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ»

для студентів-заочників

за спеціальностями:

«Менеджмент організацій», «Облік та аудит»

Дніпропетровськ 2007

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РАБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ « ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ»

для студентів-заочників

за спеціальностями:

«Менеджмент організацій», «Облік та аудит»

Дніпропетровськ 2007

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Охорона праці в галузі». Дніпропетр. держ. агр. ун-т . Дніпропетровськ, 2007. 30 с.

У методичних указівках викладені контрольні питання за темами курсу «Охорона праці в галузі» та наведена література , рекомендована для підготовки відповідей на питання контрольної роботи.

Методичні вказівки призначені для студентів економічних спеціальностей заочної форми навчання.

Методичні вказівки розглянуті і затверджені на засіданні кафедри БЖД, прокол № від 2007 р.

Методичні вказівки схвалені методичною радою інституту економіки, протокол № від « « 2007 р.

УКЛАДАЧ ст. викладач ДМИТРЮК С.П.

РЕЦЕНЗЕНТИ: професор БЕЛІКОВ А.С.,

доцент УСТИМОВИЧ Л.Д.

Задачі курсу і загальні методичні вказівки

Гуманізм нашого суспільства завжди, навіть у лихоліття, яскраво виявляється в турботі про умови праці, охороні здоров'я.

Президент України і ВерховнаРаданадають величезного значення питанням охрани праці. В Основних напрямках економічного і соціального розвитку народного господарства передбачено здійснити широкий комплекс заходів для поліпшення умов праці, підвищенню механізації, автоматизаціі, а звідси і безпеки праці.

Курс «Охорона праці» ставить перед собою ціль навчити студентів:

1. Поліпшувати організаційно-правову діяльність адміністрації.

2. Аналізувати вплив умов праці в сільськогосподарському виробництві на травматизм, професійні захворювання, виявляти й усувати їхні джерела при виконанні різних робіт.

3. Володіти методами економічного аналізу травматизму, уміти правильно оцінити втрати підприємства від нещасних випадків і профзахворювань,

4. Проводити профілактичні заходи щодо попередження пожеж.

Вивчати курс слідує в послідовності, зазначеної в даному посібнику (методичних вказівках); не рекомендується переходити до наступної темі, якщо попередня недостатньо засвоєна.

Контроль знань по кожній темі здійснюється шляхом усних відповідей на питання кожної теми. Ці питання включені також у контрольне завдання, що студент-заочник виконує у міжсесійний період. У тих випадках, коли виникають сумніви в правильності відповіді, чи питання незрозуміле, варто звернутися на кафедру за письмовою чи усною консультацією. Крім того, за консультацією можна звертатися за місцем роботи в місцевий чи робочий комітет профспілкової організації, до інженера по охороні праці, головного інженера і головного агронома господарства.

Після вивчення матеріалу всього курсу виконується і висилається в університет на рецензію контрольна робота.

У період лабораторно-екзаменаційної сесії студенти слухають лекції, виконують лабораторні роботи і здають екзамен з дисципліні «Охорона праці». Іспит приймається за умови надання студентом контрольної роботи з рецензією «зарахована» і виконаних і зарахованих лабораторних робіт.

Отримані знання студенти застосовують при виконанні розділу «Охорона праці» у дипломній роботі і практичній роботі для забезпечення безпечних і здорових умов праці робітникам господарства.

Методичні вказівки складені відповідно до навчальної програми курсу «Охорона праці» для сільськогосподарських вищих навчальних закладів відповідно до навчальних планів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]