Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kontrolna_galuz (1).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
177.15 Кб
Скачать

Методичні вказівки по виконанню контрольної роботи

По навчальній програмі курсу « Охорона праці в галузі» передбачається виконання однієї контрольної роботи.

Робота виконується за варіантом, номер якого збігається з останньою цифрою, привласненого студенту шифру.

Завдання на виконання контрольної роботи складається з 6 питань, які зазначені в таблиці, відповідно до варіанта, і видається на установочному занятті студентам.

Питання до контрольної роботи відповідного номера знаходяться наприкінці кожної підтеми методичних вказівок.

Для успішного виконання роботи студент повинен вивчити всі розділи курсу «Охорона праці».

Контрольна робота виконується студентом у міжсесійний період. Об»єм роботи не повинний перевищувати учнівський зошит. У зошиті повинні бути пронумеровані сторінки, залишені поля для зауважень рецензента. Перед кожною відповіддю необхідно помістити номер і текст питання.

Контрольна робота повинна мати титульний лист, на якому вказується: назву предмета, номер шифру студента і варіанта роботи, прізвище, ім'я, по батькові виконавця і його адреса. Наприкінці роботи потрібно привести список використаної літератури.

Відповідаючи на питання, не слід переписувати підряд текст із книги, а викладати відповідь коротко, власне кажучи на конкретно поставлене питання.

Контрольна робота направляється в університет для рецензування і після рецензування направляється студенту для аналізу і доробки по зауваженнях рецензента, остання — обов'язково в письмовому виді. Робота зберігається до іспиту та у день іспиту здається екзаменатору.

Методичні вказівки по темах курсу

Тема 1. Введення до курсу

Приступаючи до вивчення курсу, варто згадати вказівка «Всіляке оздоровлення і забезпечення умов праці — одна з найважливіших задач под»єма народного добробуту. На всіх підприємствах будуть упроваджені сучасні засоби безпеки і забезпечені санітарно-гігієнічні умови, що усувають виробничий травматизм і професійні захворювання».

Основне питання теми — створення здорових і безпечних умов праці працюючим. Студент зобов'язаний ознайомитися з рішеннями в області охорони праці, з історією розвитку науки «Охорона праці», зв'язком її з фізіологією, психологією, гігієною праці , з виробничою естетикою , ергономікою.

Питання охорони праці в умовах розвитку ринкових відносин мають політичне і соціально-економічне значення. З перемогою Великої Жовтневої соціалістичної революції вперше в історії людства всі заходи щодо охорони праці передані під контроль робітників, у той час як в умовах капіталістичного суспільства задачі по охороні праці реалізуються тільки тоді, коли це обіцяє підприємцям збільшення прибутку.

Потрібно знати про внесок вітчизняних вчених у справу боротьби з травматизмом, професійними захворюваннями, пожежами і добре представляти, які питання охорони праці повинні вирішувати менеджери і бухгалтери у своїй практичній роботі.

Студентам варто ознайомитися з основними поняттями, термінами і визначеннями, науки «Охорона праці» як системи законодавчих актів і відповідних їм соціально-економічних, технічних організаційних заходів, що забезпечують безпеку, збереження здоров'я і працездатність людини в процесі праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]