Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

34 Поняття «сольна та контактна імпровізація».

Імпровізація - це створення художнього твору у процесі її виконання.

У сучасній хореографії існує таке поняття як контактна імпровізація.

Контактна імпровізація - це форма руху в танці, в дуеті. Двоє людей рухаються разом, у зіткненні, підтримуючи спонтанний тілесний, фізичний діалог. Тіло, в міру інерції, ваги і балансу вчиться розслаблятися, звільнятися від надлишку м'язового напруження. Такі навички як падіння, перекочування і знаходження догори ногами досліджуються тілом і ведуть його до усвідомленням своїх природних рухових можливостей.

35 Поняття «танець для дітей» і «танець на дітей».Різниця підходів.

На мою думку танець для дітей це хореографія яка допомагає дітям в його розвитку в координації рухів в логічній послідовності для запам’ятовування для більшого розвитку. А танець на дітей це вже сформована постановка яка чекає свого втілення .Тобто цю постановку потрібно перенести на діток які чекають нового матеріалу від свого викладача чи постановника…

36 Загальна характеристика народних танців Польщі.

Пройшло декілька століть, як польські танці стали відомими у країнах Європи. Популярність прийшла до них відразу, їх оцінили і любителі танцювального мистецтва, і професіонали.Перші танцювальні форми були пов'язані з обрядами, з календарними іграми, з початком і кінцем польових робіт, сімейними урочистостями, будучи їхньою невід'ємною частиною.Польський танець переважно парно-масовий, вик. довільною кіл-тю пар, найчастіше парною. У пластиці польського танцю поєднується граціозність і мужність, тонка ліричність і бурхливий темперамент, однак все це разом подається доволі строго і стримано."Полонез" -- старовинний урочистий танець -- виконується великою кількістю пар. Він є наймасовішим польським танцем. "Мазур" -- парний танець, а в народі його танцюють під спів чи оркестру. Основна роль у "Мазурі" надається дівчині першої пари, яка веде танець. У танці -- багато різних складних фігур, а переміна в них залежить від першої пари.

"Краков'як" -- швидкий, темпераментний парно-масовий танець. Батьківщина його -- місто Краків, але виконують його всюди. В народі цей танець виконують з приспівками, у яких прославляються краківські хлопці. Танець виконує парна кількість виконавців. У сценічному варіанті балетмейстер може ввести сольну пару. Тут провідна роль надається хлопцеві. Зміна фігур і створення веселої атмосфери залежить від його винахідливості.Танець переважно розпочинає хлопець, йому підтанцьовує дівчина, потім до танцю входять інші, танцюють з вигуками, інколи чоловіки і жінки танцюють окремими групами.

Па полонезу,Па шассе,Па мазурки.Ключі-шпори.Па мазурки з па-де-буре.Голубець з па мазурки. Галоп. Балянсе.

37 Піонери джаз-танцю.

І перші "піонери" танцю модерн - А. Дункан, М.Грехем, Д.Хэмфри, Т. Шоун, Э.Тамарис, Х Хольм - були творцями свого власного бачення світу і вираження його через рух. Танець модерн, насамперед танець ідеї і визначеної філософії. А рух "винаходиться" у залежності від того, що хоче виразити виконавець. Надалі кожний з перерахованих вище хореографів і виконавців створив свою власну школу і техніку. Танець модерн уплинув на мистецтво хореографії.