Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

44 Поняття «мініатюра» .Види хореографічних мініатюр.

Хореографічна мініатюра може бути сюжетною або безсюжетною і входить до репертуару танцювальних ансамблів.

Історично самостійна хореографічна мініатюра бере свій початок з виступів окремих виконавців на народних святах та в циганських хорах.

Пізніше стали популярними "салонні" та "декадентські" танці (танго смерті), танці "апашів", які будувались на основі модних на той час бальних танців.

У мініатюрі — у зменшених розмірах, формах; у малому вигляді. А у донечки в руках — лялька, неначе портретик її в мініатюрі

45 Значення музичного супроводу у побудові уроку класичного танцю.

Важливим компонентом уроку є його музичний супровід. Музичний матеріал для кожного досліджуваного танцю повинен бути в декількох варіантах: для розучування – уповільнений темп, для виконання – встановлений темп. Музика для танців повинна бути ясною по мелодії, виразною і з квадратною структурою.Хореографічна розминка проводиться з музичним супроводом.

Функції акомпаніатора - піаніста дуже багатогранні. За допомогою музичного супроводу музи кант допомагає тренеру організувати увагу займаються і виховує у них почуття ритму, музикальність виконання, передавати характер музичного твору пластикою рухів, поглядом і поворотом голови. Музичний супровід повинно бути виразним, характерним для кожного виду вправи, де ясно прослуховується музична фраза, вкладається кількість тактів, відповідне тривалості вправи. Даючи певний темп, метр і ритмічний малюнок, музика виявляє і підкреслює характерні особливості руху, допомагає його виконання і одночасно привчає спортсменів і студентів розуміти відповідність між характером музики і характер руху. Дотримання ритмічного малюнка в поєднанні з творчою фантазією акомпаніатора піаніста (хороша, різноманітна імпровізація) підвищують якість уроку.

46 Принцип «релаксації» та його використання в танці модерн.

Релаксація - свідомий вольовий процес , контрольований головним мозком , який слідом за глибоким розслабленням повністю вимикається і дає необхідний відпочинок. Людина, що опанувала цією методикою за пів години може отримати відновлення фізичних і душевних сил , яке не завжди можливо отримати протягом 7-8 годинного неспокійного сну стомленого організму.

Практикувати повну релаксацію рекомендується в один і той же час, краще два рази на день - з ранку і ввечері перед сном , в провітреному приміщенні або на свіжому повітрі , при комфортній температурі і в зручному одязі або краще без неї , на зручній поверхні . Ортопедичний матрац підійде.

47 Одноплановий та багатоплановий малюнки . Точка сприйняття. Нема

48 Загальна характеристика та класифікація народно-сценічних танців України.

Український танець — це народний або сценічний український танець. Народний танець — фольклорний танець, який побутуює у своєму природному середовищі і має певні традиційні для даної місцевості рухи, ритми, костюми тощо.

Народне хореографічне виконавство функціонує в історико-художніх формах (професійній, аматорській, експериментальній), кожна з яких має свої характерні ознаки.

На відміну від аматорського, професійне хореографічне виконавство пов’язане з трудовою діяльністю артистів, що володіють комплексом теоретичних знань і практичних навичок, набутих в результаті фахової підготовки й досвіду роботи.