Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

49 Танцювальна імпровізація та хореографія.

Контактна імпровізація - вид , форма руху , танцю , імпровізованого за природою , два тіла в зіткнення . Спонукає імпульси , інерція і вага тіл, передаються через точку фізичного контакту , яка постійно обертається навколо танцюристів. Танцюючі тіла переміщаються , перекочуються , стикаються і відскакують , балансують і перелітають один через одного . У цьому танці ми бачимо чуттєвість вальсу і танго в поєднанні з природністю , простотою гри і самовідданим польотом ! Контактний танець - вчить тіло приймати рішення в моменті. Бути « тут-і -тепер» . Вчить довіряти простору і партнеру , відчувати і слухати.

50 Закони драматургії та їх використання у хореографії. Танець, як мистецтво в часі і просторі, створюється в просторі за законами сцени, а в часі – за законами драматургії. Драматургія –означає "дія". З часом це поняття стало використовуватись не тільки в драматичних театрах, а й в інших мистецтвах, включаючи і хореографію.Головним у побудові хореографічного твору є вибір сюжету, який має можливість виразити конфлікт без слів, тобто самим розвитком дії розкрити тему.В театрі розкриттю дії в п’єсі сприяє сам сюжет і система образів, вияв характеру конфлікту, розкриває сам текст п’єси. Те ж саме можна сказати і про хореографічне мистецтво.Початок дії або зав’язка. Середина дії, яка утримує розвиток зі зміною поведінки героїв (перипетія)Кінець - катастрофа, загибель героя, або благополуччя - розв’язка.

51 Allegro: pas echappe

Раз – demi-plié в V позиции.

И – сильно оттолкнувшись сделать прыжок в V позиции.

Два – опуститься во II позицию (ноги раскрывать во II позицию в последний момент) на выворотные ноги на demi-plié.

И – еще прыжок (ноги фиксируют II позицию в воздухе).

Три-и – удерживая выворотность, ноги в последний момент – соединить, заканчивая прыжок на demi-plié в V позиции.

Четыре-и – ноги вытянуть.

52 Історія розвитку модерн танцю в Європі.

Джаз як художнє явище - це результат гри на ударних інструментах негритянських племен Африки. Кожне плем'я має свій власний набір танців з певними ритмами. Ритми змінюються навіть залежно від пори року і чітко диференційовані Ранні корені джазового танцю зародилися в африканській культурі привезених до Америки рабів. В Африці, тубільці танцювали на честь циклів життя, статевої зрілості, шлюбу і смерті. Народження дітей, дорослих і літніх людей, - все знаходило втілення в танці, з метою висловлення своїх культурних вірувань.

Раби продовжують тлумачити життя через танець. Однак з часом, їх танці, що зберігали в собі африканські традиції, все сильніше піддавалися впливу європейської культури работоргівців і власників кавових плантацій, у зв'язку з чим, стали зазнавати деякі зміни. Єдиним місцем, де африканські танці залишилися поза цього впливу був Новий Орлеан.

«Танець модерн» формувався таким, як його хотіли наприкінці 20-х років танцівники, які належали до першому, часто іменованого «героїчним», поколінню. Ці танцівники виступали або зі своїми сольними концертами або очолювали невелику групу своїх послідовників і учнів.