Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

38 Музика у хореографічному творі (роль значення).

Хореографічна лексика тісно поєднується з музикою, важливе значення під час виконання руху має зв'язок останнього метроритмічною будовою музичного супроводу, його темпом, динамікою тощо. Існують навіть своєрідна манера виконання хореографічного па на паузі, синкопі, затакті та певне його гіпсування.

Протягом певного відрізку часу відбувається своєрідне чергування структурних елементів виконуваного руху, за якого початок (акцент) припадає здебільшого на основний елемент. Від зміни виконання елементів руху в часі залежить і його ритмічна будова.

39 Temps lie з нахилом корпусу.

40 Значення творчості Айседори Дункан.

У 1900 р. в Європу у віці 22 років приїхала нікому не відома американська танцівниця . Айседора Дункан ж завжди танцювала босоніж, одягнена в прозору сорочку, що нагадує античні шати, і легку шаль. Під сорочку танцівниця ніколи не одягала традиційний в той час корсет. Перші її виступи викликали у публіки шок - занадто багато незвичайного було і в рухах балерини, і в її зовнішньому вигляді.

Сама вона не мала спеціальної хореографічної освіти, хоча в дитинстві мати приводила її на заняття в балетний клас. З властивою їй категоричністю Айседора відкинула механічні прийоми і умовності класичного танцю.

- Ваш класичний балет несе фальшиві пози і потворні руху, - доводила вона своїм суперницям. - Танець-не випадковий поєднання декількох штучних рухів. Ходить чи хто-небудь в житті на пуантах або піднімає ногу вище голови?! Все це неприродно і, отже, некрасиво і надумано. Все зло в умовностях, придуманих суспільством, в житті і на сцені. »

41 Поняття «хореографічна лексика».Роль лексики в хореографічному номері.

Танцювальна лексика-система рухів і малюнків та інших засобів виразності хореографічного твору.

42 Основні положення та позиції рук народно-сценічного танцю.Характер та манера виконання.

Руки в російській танці дуже виразні, і положення їх різноманітні. У поєднанні з рухами голови і корпусу вони передають характер, настрій виконавця, надають танцю національне забарвлення і особливу виразність.

Тут так існує багато положень, але виділяються чотири основні положення рук і одне підготовче.

Підготовче положення: обидві руки вільно опущені уздовж корпусу, кисті спрямовані долонями до корпусу.Позиції і положення ніг. У народно-сценічному танці ті ж позиції ніг, що і в класичному, проте виконавці ставлять ноги менш виворітно.

Тут можливі також паралельні друга і четверта позиції, коли носки обох ніг направлені вперед; зворотні перша і друга позиції, коли носки обох ніг направлені всередину, тобто один до одного.

В народно-сценічному танці прийнята додаткова шоста позиція ніг

43 Поняття «Контактна імпровізація»

Контактна імпровізація - танець, в якому імпровізація будується навколо точки контакту з партнером. Контактна імпровізація є однією з форм вільного танцю.

Рух слід за зміщенням точки контакту між тілами партнерів.

Переважає дотичне рух двох тіл , пошук взаємних просторових траєкторій , обмін вагою. Важливий БАЛАНС між вагою віддається в підлогу і партнеру . Широкий спектр можливостей віддавати і приймати вагу. Два аспекти - збереження контакту і взаімоопора .

Інформація про становище тіл, свого і партнера , йде переважно через шкіру - найважливіший орган.

Використовуються всі поверхні тіла , тому важлива підготовка - усвідомлення поверхні шкіри повністю , вся поверхня , так як опора на підлогу - віддача ваги в підлогу, і опора на партнера можуть опинитися в БУДЬ-ЯКОМУ МІСЦІ ТІЛА . Бути готовим , "стояти" на будь-якій площині тіла , підтримуючи баланс в кожному проходить моменті.