Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповід33333333333333.docx
Скачиваний:
115
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
57.31 Кб
Скачать

57 Пози класичного танцю:attitude efface та attitude croise

attitude croisee такий: плечі рівні, корпус вигинається назад, спина не пряма, а вигнута, нога сильно забрана назад, голова з виразним поворотом до плеча відведеної на II позицію руки. Корпус при attitude неминуче нахилений до ноги, на якій стоїш, але внаслідок того, що спина забрана і нога заведена назад, плечі вирівнюються і виходить бажана форма.

Attitude effacee. Якщо при attitude croisee нога в коліні повинна бути зігнута, то при attitude effacee вона повинна бути полусогнута в коліні, інакше виходять неправильні пози

58 Історія розвитку модерн танцю в сша.

Сполучені Штати Америки привнесли у світову хореографічну еволюцію два художні елементи: вільний танець Айседори Дункан і афро-американський джазовий танець. Останній був привезений неграми - рабами з Африки, історично склався і еволюціонував саме в США. Художня особливість джазового танцю - досконала свобода рухів всього тіла танцюриста і окремих частин тіла як по горизонталі, так і по вертикалі сценічного простору. Джазовий танець - це перш за все втілення емоції танцюриста, це танець відчуттів, а не форми чи ідеї, як це відбувається в танці-модерн.

Протягом трьохсот років з XVI до XIX століття чорних рабів везли з Африки в країни Латинської Америки і США. Потрапивши до Америки, вони досить швидко відновлювали свої свята і звичаї. Але, пристосовуючись, замість барабанів чорне населення Америки використовувало хлопки в долоні і вибивання ритму ногами. Якщо в Африці звичаї, свята, танцювальні та пісенні ритми були свої в кожного племені, в Америці вони змішалися в єдине ціле.

59 Предмет у хореографічному творі.Робота з предметом.

60 Взаємозв’язок музичного супроводу з хореографічним твором у народно-сценічному танці.

Музично-хореографічна форма - це втілення певного ідейно-емоційного змісту хореографічними засобами, притаманними тому чи іншому народові, хореографічному різновиду, історичній епосі. Це єдність, сукупність усіх хореографічно-пластичних елементів, засобів, прийомів, що використовуються як матеріал для відтворення образно-тематичного емоційного змісту. Серед рух, пантоміма, жест, міміка; далі - темпоритм, динаміка, темброва забарвленість, - усе це не тільки власне музичне, але стосується й хореографії.