Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ- ТЕПЛО 12-04-2006.doc
Скачиваний:
140
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
4.31 Mб
Скачать

Регулювання теплових потоків за сумісним навантаженням опалення та гвп.

При регулюванні за сумісним навантаженням опалення та ГВП теплове навантаження на гаряче водопостачання замінюють балансовим тепловим навантаженням на ГВП:

, ( 4.4 )

1,2 – коефіцієнт запасу.

Рис.4.5. Двоступенева послідовна схема приєднання підігрівачів теплоти.

Регулювання здійснюється за підвищеним температурним графіком, в подавальному трубопроводі підтримується температура:

, ( 4.5 )

а в зворотному трубопроводі:

. ( 4.6 )

Мережна вода подається на абонентський ввід з витратою та температурою , яка перевищує на значення нормальний опалювальний температурний графік (). Підігрівання системи ГВП підключають за двоступеневою послідовною схемою, тому вся вода з подавального трубопроводу подається на підігрівач ГВП другого ступеня, де охолоджується до температури , після чого подається в систему опалення , де охолоджується до температури , та подається на підігрівач першого ступеня, де охолоджується на до температури .

Використання підвищеного температурного графіка дозволяє зменшити розрахункову витрату мережної води теплової мережі на значення () розрахункової витрати мережної води на опалення.

Використання підвищеного температурного графіка дозволяє зменшити розрахункову витрату мережної води та діаметри теплової мережі за рахунок збільшення різниці температур між температурою в подавальному та зворотному трубопроводах. Внаслідок того, що теплове навантаження на ГВП не змінюється протягом опалювального періоду:

+ =const.

Таким чином, при розрахунковій температурі та при температурі води в зворотному трубопроводі = 70, вся вода на гаряче водопостачання нагрівається в першому ступені підігрівача до 60, а другий ступінь підігрівача не працює, тобто=0.

Розрахункова витрата води теплової мережі.

1.Розрахункові витрати води в закритій системі теплопостачання при регулюванні теплових навантажень по навантаженні опалення.

Розрахунковою витратою води теплової мережі є сумарна витрата мережної води в точці злому температурного графіка, бо вона є максимальною.

( 4.7 )

2.Розрахунок витрати мережної води в закритій системі теплопостачання при регулюванні теплових навантажень за сумісним тепловим навантаженням опалення та гарячого водопостачання. Розрахунковою витратою є витрата води в точці злому температурного графіка.

Рис.4.6. Графік витрати мережної води в закритій системі теплопостачання при регулюванні за навантаженням опалення.

Рис.4.7. Графік витрати мережної води в закритій системі теплопостачання при регулюванні за сумісним навантаженням опалення та гарячого водопостачання.

3. Розрахунок витрати мережної води в відкритій системі теплопостачання при регулюванні теплових навантажень за навантаженням опалення.

( 4.8 )

Рис.4.8. Графік витрати мережної води в відкритій системі теплопостачання при регулюванні за навантаженням опалення.

У відкритій системі витрати води в подавальному та зворотному трубопроводах теплової мережі відрізняються на значення , тому діаметр зворотного трубопроводу можна зменшувати. Розрахунковою витратою мережної води є сумарна витрата в точці злому температурного графіка.

Витрата води в подавальному трубопроводі теплової мережі та в зворотному трубопроводі теплової мережі:

( 4.9 )

( 4.10 )

4.Розрахунок витрати мережної води у відкритій системі теплопостачання при регулюванні теплових потоків за сумісним навантаженням опалення та гарячого водопостачання визначаються за коректованим температурним графіком, який аналогічний підвищеному температурному графіку у закритій системі. Розрахункова витрата мережної води також визначається в точці злому температурногографіка.