Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Буратова.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
645.89 Кб
Скачать

1.2.4. Характеристика фурнітури.

Застібка-"блискавка" (англ.zipper) - це один із найфункціональніших елементів одягу. У швейному виробництві цей елемент використовується вже понад століття. Важко сьогодні уявити перехожого, який би не мав на собі хоча б одного замка. Оскільки у легкій промисловості цей виріб використовується досить часто, то й помилки його використання є доволі частими. Замок-"блискавка" складається із трьох базових частин: стрічки (основи), зубців та бігунка. Основу тчуть та зафарбовують при виробництві. Переважно, основа більшості замків є полієстровою. Можливі також бавовняна, нейлонова, шовкова та велюрова основи. Найдешевшою у виробництві є полієстрова основа. За типом зубців розрізняють наступні види замків "блискавок": спіральні, металеві та пластикові (екструдовані або в народі "трактор"). Бігунок складається з двох елементів: слайдера (основи, що рухається по зубцям і власне їх з'єднує), а також брелока (декоративний елемент, що тягне слайдер по замку). За функцією розрізняють також замки на: нероз'ємні (closed-end), роз'ємні (open-end), роз'ємні з двома бігунками (правосторонні і лівосторонні - movable right and left), нероз'ємні типу "О" та типу "Х". Особливо рідким видом замка є замок-петля (loop).

Вологостійкі блискавки - обов'язковий елемент одягу для катання в нетеплічних умовах. Краще, якщо абсолютно всі блискавки на одязі будуть водонепроникними - адже мокрі гроші, документи або скі-пас теж брати в руки неприємно. А в мокрих кишенях руки зігріти не вдасться

Кнопки металеві для одягу. Верхня кришка у всіх кнопок 3-х шарова, що забезпечує додаткове ребро жорсткості при установці. Кнопки бувають: 1) Прості для виробництва дешевої спец одягу. 2) "Альфа" (пружинний контакт) - додаткова пружина в відповідної частини забезпечує більш м'який контакт. 3) Кнопки з пластиковою кришкою різних кольорів (чорний, т.сіній, білий).

Спіральна кнопка S-Spring з пружинним контактом може використовуватися для різних цілей. Пружина у вигляді букви "S" забезпечить якісне та надійне з'єднання. Кнопка з пружинним контактом підходить для тонких і щільних тканин і може використовуватися для верхнього, спортивного, робочого одягу, а так само для одягу з водовідштовхувальними властивостями

Рисунок 1 – Зображення куртки гірськолижної

Опис зовнішнього виду моделі

Куртка жіноча прямого силуету, демісезонного призначення, з плащової тканини темно-сірого кольору, з вшивним рукавом, коміром стійка та капюшоном.

Куртка на центральній бортовій застібці на чотири металеві кнопки. Довжина виробу до лінії стегон.

Спинка з кокеткою.

Рукав вшивний одношовний, довгий, з пришивною манжетою.

Комір стійка, зі з’ємним капюшоном.

Оздоблювальна строчка проходить по коміру, кокетці пілочки та спинки, по клапанам кишені та манжетам.

Ця модель рекомендована для жінок молодшої вікової групи, розмірів 44-48, ростів 164-170, другої повнотної групи.