Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FTA_lekts.docx
Скачиваний:
47
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
2.49 Mб
Скачать

1. Магнітотерапевтичні апарати локальної дії (мтал)

МТАЛ – портативні (індивідуального користування) та переносні

Портативні: МАГ – 30, МАГНІТЕР, ПОЛЮС – 2Д.

Апарат магнітер:

Формує синусоїдальне (постійне) та пульсуюче МП. Виконаний у вигляді об’єднаних в єдиному вигляді індуктора електромагніта та перетворювача. Перетворювач формує імпульси струму, які живлять обмотку електромагніта. Регулювання інтенсивності проводиться комутацією виходів обмотки.

Полюс 1,2,3,4,101; Градієнт; Каскад – переносний.

Полюс 101

Апарат Полюс 101 призначений для дії sin МП підвищеної частоти і має 4 ступені регулювання інтенсивності частоти МП. Комплект індукторів складається з 2-х соленоїдів, які можуть вмикатися почергово в преривстому режимі.

Особливістю даного апарату є те, що індуктори послідовно сполучені з конденсатором, утворені резонансні контури, що економить споживання потужності. Іншою відмінною рисою є те, що для отримання sin струму індуктора використовуються не загальна мережа живлення, а напругу формує окремий генератор.

МТА Полюс-2

МТА Полюс-2 призначений для дії sin та імпульсним магнітним полем з 4-ма ступенями регулювання інтенсивності та частоти імпульсів магнітного поля. У комплект апарату входять 4 типи індукторів:

  1. Циліндричний

  2. Прямокутній

  3. Внутрішньо-порожнинний

  4. Індуктор-соленоїд

Циліндричний індуктор виконаний у вигляді 4-х окремих котушок з сердечниками, розміщених по периметру індуктора.

Особливість: Автоматичне узгодження інтенсивності магнітного поля індуктора при його зміні генератором та наявність формувача, який дозволяє одержувати експоненціальну форму струму.

2. Мта розподіленої дії

Більшість апаратів локальної дії мають декілька режимів, в одному з яких можуть використовувати розподілену дію.

В апараті Полюс 102 є почергове перемикання індукторів, що забезпечують просторове переміщення поля. Проте для направлення просторового переміщення, а тим більше для створення бігучого магнітного поля або обертального, потрібно не менше 2-х індукторів та трифазного струму живлення.

АТОС;АЛІМП-1;МАЛАХІТ 0101П.

АТОС

МТА АТОС призначений для лікування захворювань офтальмології, обертальним навколо оптичної осі ока, магнітним полем, яке створене шестиканальним джерелом, виконаним на базі соленоїдів, та генерує змінне або імпульсне реверсне поле частотою 50 або 100 Гц.

Особливість: Можливість дії одночасно на 3-х частотах: частота кожного соленоїда в момент включення, частота модуляції, частота комутації сусідніх соленоїдів.

АЛІМП 1

МТА АЛІМП 1 є восьми канальним імпульсним джерелом бігучого магнітного поля, частотою 10, 100 Гц з двоступінчастим регулюванням інтенсивності поля. Апарат забезпечується комплектом індукторів 3-х типів, які створюють 2-во соленоїдні пристрої.

Перший соленоїдний пристрій є набором катушок, розміщених одна за одною. Другий пристрій – 3 циліндричні котушки, розміщені під кутом одна до одної.

Особливість: Використання бігучого магнітного поля, яке має найбільший лікувальний характер.

МАЛАХІТ 0101П

Апарат МАЛАХІТ 0101П є лікувально-діагностичним комплексом, призначений для лікувальної дії імпульсним складно-модульованим ЕМП на хворий орган та його діагностику.

Особливість: наявність каналу зв’язку з комп’ютером для автоматичного управління параметрами магнітного поля, та оптимізація процесу лікування за рахунок зворотного зв’язку. Комплект індукторів складається з 12-ти електромагнітів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]