Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_Kriminalny_protses_2013-2014.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
462.85 Кб
Скачать

Тема 5. Заходи забезпечення кримінального провадження

Заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування. Види заходів забезпечення кримінального провадження та їх загальні правила застосування. Виклик слідчим, прокурором, судовий виклик і привід. Підстави та коло осіб відносно яких можливо застосування приводу. Накладення грошового стягнення та підстава її застосування. Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом.

Відсторонення від посади. Загальні положення відсторонення від посади. Тимчасовий доступ до речей і документів. Загальні положення тимчасового доступу до речей і документів. Речі і документи, до яких заборонено доступ. Тимчасове вилучення майна їх підстава та процесуальний порядок. Арешт майна. Підстави для арешту майна.

Загальні положення про запобіжні заходи. Мета і підстави застосування запобіжних заходів. Види запобіжних заходів та порядок їх застосування. Тимчасовий запобіжний захід. Обставини, що враховуються при обранні запобіжного заходу. Перелік осіб до яких можливо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Застосування електронних засобів контролю. Строк дії ухвали про тримання під вартою, продовження строку тримання під вартою. Затримання особи без ухвали слідчого судді, суду, підстави, строк та порядок. Момент затримання.

ЗМІСТОВНИЙ МОДУЛЬ 2

ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ

Програмовий зміст

Тема 6. Загальні положення досудового розслідування. Форми фіксування кримінального провадження. Підслідність.

Початок досудового розслідування. Обов’язковість прийняття та реєстрація заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення. Форми досудового розслідування злочинів (досудове слідство) і кримінальних проступків (дізнання). Підслідність її види. Державні органи які уповноваженні до проведення досудового розслідування. (слідчі органів внутрішніх справ, слідчі органів безпеки, слідчі органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, слідчі органів державного бюро розслідувань). Об’єднання і виділення матеріалів досудового розслідування. Місце проведення досудового розслідування. Строки досудового розслідування. Форми фіксування кримінального провадження її види.

Протокол. Вимоги щодо його складання. Застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження. Реєстр матеріалів досудового розслідування. Вимоги щодо його складання. Процесуальні рішення її види. Повідомлення. Процесуальні строки їх поняття. Встановлення, обчислення, додержання процесуальних строків. Процесуальні витрати їх види. Цивільний позов у кримінальному провадженні.

Тема 7. Слідчі (розшукові) дії.

Вимоги до проведення слідчих (розшукових) дій. Підстави до проведення слідчих (розшукових) дій. Час проведення слідчих (розшукових) дій. Види (класифікація) слідчих (розшукових) дій. Участь понятих при проведенні слідчих (розшукових) дій.

Допит. Процесуальні вимоги щодо його проведення. Права і обов’язки осіб при здійсненні допиту. Особливості проведення одночасно допиту двох чи більше вже допитаних осіб. Особливості допиту малолітньої або неповнолітньої особи.

Пред’явлення особи для впізнання. Пред’явлення речей для впізнання. Пред’явлення трупу для впізнання. Процесуальні вимоги щодо їх проведення.

Проведення допиту, впізнання у режимі відеоконференції під час досудового розслідування. Проникнення до житла чи іншого володіння особи її підстави.

Обшук. Мета та підстава його проведення. Огляд. Мета та особливості його проведення. Огляд трупа порядок його проведення.

Слідчий експеримент. Мета його проведення. Участь спеціаліста при його проведенні. Умови проведення цієї слідчої дії.

Освідування особи. Мета підстава та особливість його проведення. Підстави для проведення експертизи. Обов’язковість проведення експертизи. Порядок залучення експерта. Отримання зразків для експертизи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]