Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pereklad_tem.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
109.03 Кб
Скачать

Судова влада(правосуддя)

Стаття III Конституції США встановлює судова влада як одна з трьох окремих і різних гілок федерального уряду. Іншими двома є законодавчої і виконавчої влади.

Федеральні суди часто називають хранителями Конституції, тому що їх рішення захищати права і свободи гарантовані

Конституції. Через справедливе і неупереджене судження, федеральним судам тлумачити і застосовувати закон для врегулювання спорів. Суди не приймає закони. Тобто відповідальність Конгресу. Також не суди мають право не виконувати закони *. Це роль президента і виконавчої влади багатьох відомствах і установах.

Батьки-засновники нації вважається незалежною федеральної судової системи необхідні для забезпечення справедливості і рівного правосуддя для всіх громадян Сполучених Штатів. Конституція вони складені сприяє незалежності судів у двох основних напрямках. По-перше, федеральні судді призначаються довічно, і вони можуть бути усунені від посади тільки шляхом імпічменту або засудження Конгресу «зрада, хабарництво чи інші важливі злочини і проступки.» По-друге, Конституція передбачає, що компенсація федеральні судді «повинні Чи не бути зменшено під час перебування на посаді »**, що означає, що ні президент, ні Конгрес може зменшити зарплату федеральним суддею. Ці два захист допомогти незалежної судової вирішувати справи вільні від народних пристрастей і політичного впливу.

Верховний суд є вищою судовою інстанцією в федеральної судової системи. Конгрес встановив два рівня федеральних судів при Верховному суді: суди першої інстанції та апеляційні суди.

Районні суди Сполучених Штатів є суди першої інстанції федеральної судової системи. У межах, встановлених Конгресом і Конституції, Окружний суд має юрисдикцію почути практично всі категорії федеральних випадках, у тому числі як цивільні, так і кримінальні справи. Є 94 федеральних судових округів, в тому числі хоча б одного району в кожному штаті, окрузі Колумбія і Пуерто-Ріко. Кожен район включає в себе банкрутство суд Сполучених Штатів в якості одиниці районного суду. Три території Сполучених Штатів - Віргінські острови, Гуам і Північні Маріанські острови - є районні суди, хто слухає федеральних справ, включаючи справи про банкрутство.

94 судових округів організовані в 12 регіональних ланцюгів, кожна з яких має суд Сполучених Штатів Апеляційний. Апеляційний суд розглядає скарги на районних судів, розташованих в його ланцюзі, а також скарги на рішення федеральних адміністративних органів. Крім того, Апеляційний суд федерального округу має загальнонаціональну юрисдикцію по розгляду звернень у спеціалізованих випадках, зокрема пов'язаних з патентним законодавством і справ, розглянутих судом міжнародній торгівлі і суд Федеральний претензійний.

Верховний суд Сполучених Штатів складається з головного судді Сполучених Штатів і вісім об'єднаного правосуддя. На свій розсуд і в рамках певних принципів, встановлених Конгресом, Верховним Судом щороку чує обмежене число випадків його просять вирішити. Ті випадки, може початися в суді або суді штату, і вони зазвичай включають важливі питання про Конституцію або федеральним законом.

У Великобританії 96% кримінальних справ розглядаються в суді магістратів. Справа може розглядатися або принаймні два (звичайно трьох) суддів (світових суддів) або стипендіат (правомочна і наймані) судді, який сидить на самоті. Судді призначаються Короною (вийшов на пенсію у віці 70 років) і не отримують зарплату (тільки витрати). Вони зазвичай не було юридичної підготовки перед призначенням і, як правило, повний робочий день у інших сферах життя. Світові суди, крім судів молоді (і сімейних розглядів суди), як правило, відкриті для громадськості. Судді зазвичай обмежується замовленні терміни ув'язнення не більше 6 місяців або штрафу, який не перевищує J5, 000. За правопорушення, підсудним-або-чином, якщо більш суворого вироку вважається необхідним, до порушника можуть бути вчинені до Суду корони для sentence.Within світові суди, деякі позначені як судах у справах неповнолітніх. Такі суди складаються із спеціально навчених суддів і мати справу тільки з обвинувачень та програм, які стосуються дітей і молоді. Ей повинні в більшості випадків мати справу тільки з особами молодше 18 років, які не стягується спільно з дорослими. Вони сидять окремо від інших судів і не є відкритими для громадськості. Вони складаються не більше ніж з трьох суддів, у тому числі один чоловік і одна жінка, або один оплачуваний магістрат.

У 1972 році після Закону про суди, однією Суд корони був створений з владою сидіти де завгодно в Англії та Уельсі. Вона є частиною Верховного суду. Суд має юрисдикцію для розгляду всіх випробувань за обвинувальним актом і з осіб, вчинене з метою винесення вироку, і розглядати апеляції з нижчестоящих судів, у тому числі у справах неповнолітніх. Є в даний час близько 90 центрів суд Суд корони розділений на 6 регіонів, відомі як схеми.

Вищі суди включають Верховний суд, який складається з а) апеляційного суду, б) Верховний суд, і в) Суд корони. Особа, засуджена в суді магістратів може звернутися до Суду корони, в той час як особи, засудженого в Суді Корони може подати апеляцію до апеляційного суду і, нарешті, в Палаті лордів. Вища судова інстанція в країні є високий суд Парламенту або Палати лордів. Цей суд складається з лорди-судді, які є юристами піднесення зазвичай призначаються з числа суддів Апеляційного суду. Про призначення вони зроблені довічних перів і, таким чином, члени палати лордів. Вони мають справу з питаннями права широкої громадськості важливості постав перед ними на апеляцію до Верховного суду.

В Україні правосуддя здійснюється виключно судами. Юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі. Верховний суд України є найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції. Конституційний Суд України є єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні. Правосуддя здійснюють професійні судді та, у визначених законом випадках, народні засідателі і присяжні. Незалежність і недоторканність суддів гарантуються Конституцією і законами України. Суддя не може бути затриманий чи заарештований без згоди Верховної Ради України, поки обвинувальний вирок не буде, винесене судом. Судді обіймають посади безстроково, крім суддів Конституційного Суду України та суддів, які призначаються на посаду судді вперше.