Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pereklad_tem.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
109.03 Кб
Скачать

Цивільне право (сімейне, договірне, інтелектуальна власність)

Цивільне право охоплює випадки, пов'язані з родиною, майном, договорів і позадоговірних протиправних діянь постраждала одна людина в руках іншого (правопорушення). Сімейне право включає в себе закони, регулюючі шлюб, розлучення і добробуту дітей, закон регулює власності майно, відчуження майна у разі смерті тощо; договірне право регулює, наприклад, продаж товарів, кредитів, партнерства, страхування і гарантій.

Цивільні справи, створені потерпілий. Як приватна справа, зазвичай вони можуть бути припинене або завершено врегулювання між сторонами в будь-який час. У багатьох випадках, сторони спору врегулювати свої розбіжності через своїх адвокатів до суду стадія досягнута.

Сімейне право ділиться на державні та приватні випадки закону. Гучні судові права залучати місцеві уряду та інших органів державної влади і містять у собі такі питання, як турбота про дітей. Окремі випадки закону включають шлюборозлучний процес, і т.д. Більшість судових справ за участю дітей стосуються приватної спорів між батьками - часто після поділу.

Правопорушення включає образи таких як халатність, наклеп і т.д., якщо ці юридичні права були порушені, позивач може подати до суду за компенсацією. Одним з найбільш важливих заходів делікту є те, що за халатність, коли людина не може жити до очікуваний стандарт медичної допомоги і хтось поранений в результаті. Це може охоплювати фізичні пошкодження або фінансових втрат.

Контракт представляє собою угоду між двома або більше сторонами, яке може бути виконане за законом. Чинний контракт бізнесу, наприклад, повинна включати пропозиції про поставку товарів або послуг, розгляду (ціна до оплати) і прийняття покупцем. Оферта може бути відкликана у час до прийняття але вона повинна бути доведена до відома покупця. Акцепторів ¬ відстані пропозиції має означати угоду повністю з умовами оферти, а також умови повинні бути досить докладними. Крім того, предмет договору не повинно бути незаконним, це є порушенням закону для двох осіб, щоб укласти угоду між собою, якщо це пов'язано з кримінальним злочином.

Прикладом договору є купівля товару в магазині. Якщо придбані товари виявитися паскудної, покупець може подати до суду на продавця в цивільних судах зазвичай за завдану шкоду. І навпаки, якщо права власності на товари переходить до покупця, і вони не оплачуються, продавець може пред'явити позов за ціну товару. Крім того, роботодавець зобов'язаний виплатити працівникові за виконану роботу, якщо він або вона не зробить цього, позов про порушення договору може мати місце.

Закони про інтелектуальну власність винагородити творців оригінальних творів, не допускаючи інших від копіювання, виконання або розповсюдження цих робіт без дозволу. Вони також забезпечують стимули для людей, які виробляють наукових і творчих робіт, які приносять користь суспільству в цілому. Деякі види інтелектуальної власності автоматично охороняється законом з моменту їх створення. Інші типи вимагають певного надання прав від урядового агентства, перш ніж вони можуть бути захищені законом. Майже всі країни мають закони про захист інтелектуальної власності. Основними видами інтелектуальної власності є патенти, авторські права і товарні знаки. Патентний закон захищає винаходів, які демонструють технології ¬ технологічного прогресу. Закон про авторське право захищає різні літературні та художні твори, зокрема картини, скульптури, проза, поезія, п'єси, музичні композиції, танці, фотографії, кінофільми, радіо-і телевізійних програм, звукозаписів і програми для ЕОМ. Товарний знак закон захищає слів і символів, які служать для ID ¬ entify різних марок товарів і послуг на ринку.

Інтелектуальна власність відрізняється від інших форм власності, тому що це нематеріальне, продукт людської уяви. Оскільки Intel ної власності є нематеріальним, багато людей можуть використовувати його одночасно без конфліктів. Наприклад, тільки одна людина може керувати автомобілем за один раз, але якщо автор видає книгу, багато людей можуть прочитати роботу в той же час. Інтелектуальна власність також набагато простіше скопіювати, ніж створити. Це може зайняти багато місяців роботи, щоб написати роман або комп'ютерну програму, але з копіювальної машини або комп'ютера інші могли скопіювати роботу в лічені секунди. Без законів про інтелектуальну власність, було б легко дублювати оригінальні твори і продавати їх за дуже низькими цінами, в результаті чого творці без будь-яких шансів для забезпечення економічного винагороди за свої зусилля. Правова система дозволяє уникнути цієї проблеми, роблячи це проти закону відтворювати різні форми інтелектуальної власності без дозволу творця.