Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pereklad_tem.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
109.03 Кб
Скачать

Право(закон): що це таке? (частина 2)

Розвиток права

Закон розвивається як суспільство розвивається. Історично склалося, що найпростішим товариствам були племінними. Члени племені були скріплені один спочатку споріднення і поклоніння тим же богам. Навіть у відсутність судів та законодавчого був закон - суміш звичаїв, моралі, релігії і магії. Видима органом влади був правитель, або головний, найвища влади богів, чия воля була виявлена ​​в сили природи і в одкровеннях племінні голови або священиків. Зло проти племені, таких як святотатство або порушенням племінної звичай, були зустрінуті з груповими санкціями, а члени племені думав, з гнівом богів. Люди заспокоїти богів в ритуальних церемоній, можливо, закінчення в жертву або видворення порушника. Омани щодо окремих осіб, таких, як вбивство, крадіжка, перелюбство, або непогашення боргу, були помстився сім'ї жертви, часто в діях проти сім'ї правопорушника. Помста такого роду був заснований на племінні звичаї, основним компонентом раннього закону.

Племінному суспільстві поступово перетворилася на територіальну конфедерацій. Державні структури з'явилися і сучасний закон почав формуватися. Найбільш значним історичним прикладом є римське право, яке infuence-D більшість правових систем світу.

Системах загального права Англії, а потім і США, розроблений в різній манері. До норманського завоювання (1066), Англія була вільна конфедерація товариств, закони ofwhich були в основному племінної і місцевий. Англо-нормандський правителі створили систему централізованого суди, які діяли під єдиним зведенням законів. Ця правова система, відома як загального права Англії, почалася із загальним митним, але з часом вона бере участь у законотворчій діяльності судів (у відповідь на зміни в суспільстві).

Матеріального та процесуального права

Основний закон визначає права та обов'язки осіб; процесуального права визначаються процедури забезпечення дотримання цих прав та обов'язків. Основний закон визначає широкий спектр питань - наприклад, те, що потрібно, щоб сформувати договір, в чому різниця між крадіжкою і грабежем, коли людина може мати компенсацію за травми, і так далі. Правила процедури та визначення юрисдикції суду, які можуть мати справу з претензій або спорів; вид пробної, слух, або апеляції; терміни грає, і так далі. Пов'язані Правила поширюються на види доказів, які можуть бути представлені.

Публічне право

Громадське право стосується ставлення всередині уряду і між урядами і приватним особам.

Розвитку адміністративного права є порівняно недавня подія. Численні адміністративні установи в даний час складають правила, які займаються всіма видами діяльності, у тому числі ліцензування, охорону здоров'я і т.д. Їх повноваження випливають із законодавства, а суди можуть переглянути свої правила.

Закони, що стосуються оподаткування та регулювання бізнесу в громадському місці, як кримінальне право, яке передбачає використання державною владою шляхом примусу і покарання. Інші конституційного захисту, такі як право обвинуваченого зберігати мовчання і право на ефективну Адвокат також підкреслити публічно-правового характеру області. Кримінальне законодавство не тільки сприяє безпеці й порядку, але і зміцнює моральні норми. Там були безперервні дебати про легітимність державного втручання в районах, де моральні відносини знаходяться в значних конфліктів (наприклад, у питаннях контролю над народжуваністю і евтаназія).

Приватне право

Приватне право включає в себе різні відносини, що люди мають один з одним і правила, які визначають їх законні права та обов'язки між собою. Область пов'язана з правил і принципів, що стосуються приватної власності та використання ofproperty, договорів між фізичними особами, сімейні відносини. Історично склалося, що участь держави, як правило, мінімальна.

Відносна значущість суто приватного права знизилася в режимі ¬ р-н раз. Публічне право домінує в контрольованих урядом товариств; демократичних суспільствах є поєднання публічного та приватного права. Приватна сфера включає в себе людей і велика кількість груп, об'єднань, організацій, а також спеціальні юридичні особи, такі як корпорації. Вони конкурують один з одним і з урядом за контроль над ресурсами, багатства і влади. Спеціальні галузі права, таких, як трудове законодавство, спрощувати і контролювати цю конкуренцію. Велика частина такого закону перебуває в комерційних і корпоративних районів. Виробники випробували розширення відповідальності за тілесні ушкодження, викликані дефектами в своїх продуктах. Раніше суто приватним ofproperty законом і договорами, наприклад, в даний час обклав законодавство, нормативні акти і судові рішення, що відображають конкуренцію. Публічного права оподаткування робить істотний вплив на весь приватній сфері.