Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pereklad_tem.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
109.03 Кб
Скачать

Споживче право: захист прав споживачів

Захист прав споживачів є терміном, який застосовується до зусиль уряду, громадських інтересів організацій, приватних осіб та підприємств встановити, захисту та здійснення прав ofpeople, які купують продукти, такі як продукти харчування та автомобілів або послуг, таким як медичне обслуговування та страхування .

Товари пропоновані для продажу не повинне спричинити надмірні ризик фізичної шкоди для споживачів або їх сім'ям.

Споживачі повинні достатньо інформації для того, щоб зробити розумний вибір серед конкуруючих продуктів і послуг. На ринку, проте, містить дуже багато різних і складних продуктів і реклами, як правило, недостатньо інформативні для споживчих цілей. Таким чином, споживачі часто не вистачає інформації, необхідної для порівняння якості різних товарів і послуг, визначити їх справжню вартість, або бути впевнені в їх suitabilty або безпеці. Багато проблем споживчого викликані неправильної або помилкової інформації.

Споживачі часто потрібно більше, ніж просто продавцям інформацію розкривати. Наприклад, фірми рідко добровільно надавати інформацію про недоліки своєї продукції. Забезпечення основними порівняльної інформації, кілька приватних, незалежних тестів організаціями продукції і повідомляють про результати зацікавленим особам.

Споживач, який був обманутий або хто купив продукт або послугу, які не виконують належним чином має право домагатися повернення, заміни вироби або інші засоби правового захисту. Іноді, однак, вважає, що покупцем виробник або продавець не співпрацюватиме у вирішенні скарги. В останні роки були прийняті закони, щоб допомогти незадоволених споживачів. Деякі закони оголошувати певні облудної практики бізнесу незаконною і дати споживачам право подати до суду бізнесу вважають, що порушують закон. Засоби масової інформації - газети, телебачення і радіо - часто споживачі допомоги. Проблеми з кредитними і білінгу може також вплинути на споживачів.

Крім того, потреби споживачів слід враховувати при управ-nment рішень, які зачіпають їх зроблена.

Індустріалізація принесла в багато країн світу споживчого це викликало проблеми. У багатьох країнах держава відіграє важливу роль у тестуванні продукту і споживчої освіти. У скандинавських країнах і Мексиці, наприклад, споживач державних засобів інформації та освітньої діяльності. Деякі країни приділяють велику увагу інформативною маркуванні. Шведський інститут Інформаційні маркування, наприклад, діє в інтересах використання стандартних етикеток, які містять інформацію про продуктивність продукту в конкретних «стандартизовані методи вимірювання продуктивності» тестів. Інші країни зосередили свої зусилля на тому, допомоги та інформування споживачів більш доступними. Verein Австрії хутра Konsumenten інформація працює демонстраційний центр у Відні, де громадськість може перевірити доступних марок і отримати неупереджений рада про покупку. Більшість промислово розвинених країнах, а багато що розвиваються, є споживчий товар

Тестування організацій, які також публікувати звіти про випробування продукту, послуг та інших питань, що становлять важливість для споживачів.

Міжнародна організація споживчих спілок (IOCU) пов'язує діяльність близько 130 організацій у більш ніж 50 країнах світу. Вона служить в якості міжнародного форуму з проблем споживчого і працює, щоб стимулювати обмін випробувань продукту інформацію, матеріали просвітництво споживачів та інших даних між організаціями різних народів. IOCU спонсорує Азіатсько-Тихоокеанського регіонального бюро для надання допомоги споживачам у країнах, що розвиваються. Організація також представляє інтереси споживачів у міжнародних організаціях, таких як Організація Об'єднаних Націй.