Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansoviy_menedjment / Discipline_mag_pr / Ypravlinnya_fin_ruz.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
268.8 Кб
Скачать

Індивідуальне завдання для студентів вечірньої форми навчання

В індивідуальному завданні на прикладі обраного студентом підприємства мають бути висвітлені такі питання.

  1. Дослідження внутрішнього та зовнішнього середовища функціонування підприємства; ідентифікація усіх джерел формування фінансових ризиків такого підприємства. Виявлені ризики ідентифікуються та групуються по видам фінансових ризиків.

  2. На прикладі одного із виявлених ризиків студент проводить детальний аналіз причин виникнення такого ризику, його індивідуальні характеристики та взаємозалежність із іншими ризиками підприємства.

  3. Для обраного виду ризиків студент проводить оцінювання його значимості, а також виявлення його потенційного впливу на результативність функціонування суб‘єкта господарювання.

  4. Обґрунтовує вибір методу кількісної оцінки обраного ризику, що найбільш повно відповідає його специфіці.

  5. Як підсумок до результатів дослідження обраного ризику студент розробляє індивідуальну модель кількісної оцінки (формулу) даного ризику з урахування специфіки діяльності підприємства.

Індивідуальна контрольна робота (для студентів заочної форми навчання)

Контрольна робота складається з трьох частин, ідентичним частинам 1, 2 та 3 індивідуального завдання для студентів очної форми навчання.

Критерій оцінки виконання індивідуальних завдань та контрольної роботи

Оцінювання індивідуального завдання (контрольної роботи) здійснюється у розрізі частин такого завдання із наступним сумуванням балів за кожну із його частин.

Частини 1 та 4— максимальна оцінка 10 балів.

10 балів — Студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання. Продемонстрував вільне володіння проблематикою, здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на питання з теми роботи. Використовував фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників. При захисті роботи дав усі необхідні пояснення та вірні відповіді на поставлені питання.

5 балів — Студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати. Питання викладено недостатньо глибоко, у занадто стислій формі. Студент при захисті індивідуального завдання не достатньо орієнтується у змісті даної частини роботи та/або дає невірні відповіді на декілька із поставлених при захисті питань.

0 балів — Студент зовсім не розкриває питання, заявлені для даної частини завдання, та/або у роботі містяться суттєві помилки. Відповідь є повністю ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання. Студент при захисті індивідуального завдання не може дати відповіді (пояснення) щодо більшої частини питання відносно змісту даної частини.

Частина 2 (та індивідуального завдання для студентів вечірньої форми в цілому) — максимальна оцінка 20 балів.

20 балів — Студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання. Продемонстрував вільне володіння проблематикою, здатність висловлювати та аргументувати власне ставлення до альтернативних поглядів на питання з теми роботи. Використовував фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників, вільно орієнтується в економічній ситуації в Україні та на цільовому ринку, на якому працює підприємство. При захисті роботи дав усі необхідні пояснення та вірні відповіді на поставлені питання.

15 балів — Студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні концепцій та аргументації ідей та висновків, сформульованих у роботі, при цьому на захисті студент вільно орієнтується в змісті роботи, дає вичерпні відповіді на переважну більшість поставлених при захисті питання. На решту питань дано вірні, хоча і не повні відповіді.

10 балів — Студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені значні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні концепцій та аргументації ідей та висновків, сформульованих у роботі. На захисті студент дещо плутається в змісті роботи, дає неповні або невірні відповіді на деякі із поставлених при захисті питань.

5 балів — Студент недостатньо повно, та/або неаргументовано, та/або занадто стисло розкриває питання, заявлені для даної частини завдання. У тексті даної частини роботи містяться суттєві помилки, використовується неактуальна та/або недостовірна інформація. Однак при захисті студент може дати відповідь на більшість питань та пояснити, як можуть бути виправлені помилки, що виявлені у тексті роботи.

0 балів — Студент не розкриває питання, заявлені для даної частини завдання, та/або у роботі містяться суттєві помилки. При написанні роботи використовується неактуальна та/або недостовірна інформація. На захисті студент неспроможний дати вірну відповідь на більшість питань. Відповідь є повністю ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання. У випадку, коли студент при захисті індивідуального завдання не може дати відповіді (пояснення) щодо більшості питань відносно змісту даної частини.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr