Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
368.13 Кб
Скачать

6.4 Вибіркові завдання самостійної роботи студентів

Студентам запропоновано на вибір ряд практичних завдань:

  1. Дослідити історію модифікації товару

  2. Вивчити практику впровадження інноваційних систем управління підприємством

  3. Дослідити досвід застосування методів генерування ідей

  4. Ознайомитися з історією розробки дизайну товару

  5. Запропонувати приклади інноваційних продуктів за обраним критерієм класифікації

  6. Дотримання екологічних стандартів при розробці товарів та послуг

За кожне завдання студент отримує 5 балів (студенти денної форми 10 б.). Відповідно студентам денної та заочної форми навчання треба обрати з переліку 4 завдання. Студентам вечірньої форми навчання – 2.

Підсумковий (семестровий) контроль з дисципліни“ Товарна інноваційна політика” має форму письмового іспиту і передбачений виключно для студентів вечірньої та заочної форм навчання.

Екзаменаційний білет складається із 6 теоретичних питань для вечірньої форми навчання та з 10 для заочної форми навчання. Відповідь на кожне завдання оцінюється за шка­лою: 10; 8; 6; 0 балів. Максимально можлива сума балів за питаннями білету — 60 для вечірньої ф.н. та 100 балів для заочної, мінімальна залікова, що приймається для підсумкової оцінки знань -30.

У разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж у 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку. В цьому випадку отримані результати поточного контролю не враховуються. Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результатами поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що студент набрав 30 балів і вище). До заліково-екзаменаційної відомості результати поточного контролю, іспиту і загальна підсумкова оцінка заносяться за 100-бальною системою.

Критерії оцінювання відповідей на теоретичні запитання

Оцінка «10 балів» ставиться за умови, коли відповідь має логічну структуру, є правильною та вичерпною. Відповідаючи на питання, студент показує високі знання понятійного апарату, чинних нормативно-правових актів, спеціальної літератури, уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, понять, залежностей, явищ тощо; доповнив свою відповідь прикладами з господарської практики та статистичними даними; представив власну думку стосовно розглянутої проблеми.

Оцінка «8 балів»ставиться за умови, що студент відповів на поставлене запитання але структура відповіді є непослідовною і містить деякі неточності. Відповідаючи на питання, студент показує високі знання понятійного апарату, чинних нормативно-правових актів, спеціальної літератури, уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, понять, залежностей, явищ тощо; доповнив свою відповідь прикладами з господарської практики та статистичними даними.

Оцінка «6 балів»ставиться за умови, що студент у цілому відповів на поставлене запитання, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату і нормативно-правових актів, показав незадовільні знання літературних джерел, господарської практики, статистичної інформації.

Оцінка «0 балів» ставиться за умови, що студент дав неповну відповідь на поставлене запитання в загальних виразах, показав незадовільні, знання понятійного апарату, нормативно-правових актів, спеціальної літератури, господарської практики та статистичної інформації або взагалі нічого не відповів на поставлене запитання.

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100-бальною шкалою

РІВЕНЬ ЗНАНЬ

10

Відмінний

8

Добрий

6

Задовільний

0

незадовільний

Примітка. У разі використання заборонених джерел та підказок студент видаляється з аудиторії та одержує загальну нульову оцінку.

Загальна підсумкова оцінка вноситься до відомості обліку поточної і підсумкової успішності (в балах поточного контролю та іспиту).

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

Оцінка у формі заліку (для вибіркових дисциплін)

Оцінка за шкалою ECTS

90 – 100

Відмінно

Зараховано

А

80 – 89

Добре

Зараховано

В

70 - 79

С

66 – 69

Задовільно

Зараховано

D

60 - 65

E

21 - 59

Незадовільно з можливістю повторного складання

Не зараховано з можливістю повторного складання заліку

FX

0 – 20

Незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Не зараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

F

Оцінка за 4-х-баловою шкалою оцінювання та за шкалою ECTS виставляється у відомості обліку поточної і підсумкової успішності поряд із загальною підсумковою оцінкою за 100-баловою шкалою.

Зразок екзаменаційного білета

Зразок екзаменаційного білета для вечірньої форми навчання

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr