Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
368.13 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

факультет управління персоналом та маректингу

Кафедра маркетингу

“Затверджую”

Проректор з науково –

педагогічної роботи

_________________ О.І.Олексюк

“____”_________________2013р.

Навчально-методичні матеріали

до вивчення дисципліни

«ТОВАРНА ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА»

для студентів V курсу

галузі знань «Економіка і підприємництво»,

спеціальність «Маркетинг»

магістерська програма «Маркетинговий менеджмент»

Завідувач кафедри

______________А.Ф. Павленко

“_____”_______________2013р.

Начальник навчально-

методичного відділу

______________Т.В. Гуть

“_____”_______________2013р.

Київ КНЕУ 2013

2.7.НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ ДО ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ “ТОВАРНА ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА”

Укладачі: В.Я.Кардаш, канд.екон. наук, проф.

О.К. Шафалюк,канд.екон. наук, доц.

О.О. Дима, канд.екон. наук, ст. викл.

1.ВСТУП

Мета дисципліни- дати студентам знання про головні напрямки розширення функцій маркетингу в стратегічному плануванні інноваційного процесу для створення комерційно вигідних товарів.

Основні завдання дисципліни:

  • сформувати у студентів стійкі знання з теорії маркетингу товарних інновацій;

  • допомогти студентам набути вмінь і навичок ефективного застосування результатів наукових досліджень для генерування ідей та оцінювання ринкових перспектив нових продуктів;

  • оволодіти прийомами функціонально- економічного та ергономічного обгрунтування відповідності нових товарів ринковим вимогам.

Предмет дисципліни: методи і процеси формування товарної інноваційної політики на основі патентної або іншої тимчасової монополії організації.

Сучасна концепція інноваційного маркетингу вимагає від продуцента здійснення постійних наукових досліджень, підвищення гнучкості виробництва, ефективної цілеспрямованості нововведень. Комерційний успіх інноваційного продукту, відповідність його корисних властивостей вимогам цільового сегменту ринку набагато залежить від участі фахівців з маркетингу в пошуку, оцінюванні та реалізації ідей нових товарів. Працівники маркетингових служб мають володіти навичками функціонально-економічного обґрунтування інноваційного продукту, вміти надати кваліфіковані рекомендації щодо дизайну та стилю нового товару, використовувати сучасні методи та прийоми генерування ідей.

Поряд з достатніми ресурсами потрібні засоби ефективного маркетингового забезпечення та підтримки інноваційної діяльності, що поєднують в собі науковий пошук та мистецтво маркетингу.

Навчальна дисципліна «Товарна інноваційна політика» вивчає головні напрямки розширення функцій маркетингу в стратегічному плануванні інноваційного процесу для створення комерційно вдалих товарів, широкого застосування результатів наукових досліджень, використання переваг технологічно гнучких виробництв і систем автоматизованого проектування, адаптування засобів сучасного маркетингу нововведень у створені конкурентоспроможних продуктових інновацій. Її зміст безпосередньо пов’язаний з головними методологічними і організаційно-економічними положеннями маркетингу, менеджменту, макро- і мікроекономіки, а також із комплексом дисциплін, що формують профіль підготовки бакалаврів і магістрів зі спеціальності “Маркетинг”.

Мета: дати студентам знання про головні напрямки розширення функцій маркетингу в стратегічному плануванні інноваційного процесу для створення комерційно вигідних товарів.

Завдання дисципліни сформувати у студентів компетенції за таким переліком:

розуміти

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr