Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVA_ROBOTA_po_Barilla.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.88 Mб
Скачать

Оцінка ефективності корпоративної та стратегічної стратегій Barilla, а також цілі та завдання компанії

Зростання в північній Америці

Погляд на зручність

Розвиток продукту для того, щоб його можна було виділити з категорії масового ринку та збереження бренду будуть великим викликом для компанії протягом прогнозованого періоду. Останній розвиток включає Pasta Plus для США, мультизернову пасту з омегою 3, а також випущену у 2007 році хлібопекарську лінію Mulino Bianco, лінія продукції без солі, жиру, дріжджів, молока та яєць. Ці нововведення та розвиток додали цінності продукту, а також дозволили проводити сегментацію споживчої бази та співзвучними з споживачами трендами, які ймовірно окріпнуть за прогнозований період.

В березні 2008 року, компанія оголосила про продаж її контрольованого дочірнього підприємства Kamps Bakeries GmbH. Kamps діє по всій мережі більш ніж 900 франчайзингових магазинів. Однак, підприємство було проблемою з моменту придбання, постійно змагаючись з місцевими виробниками в німецькій роздрібній торгівлі. Позбавитися від відділу, який сприяв відтоку прибутку, буде важким завданням, особливо протягом рецесії. Однак, Barilla заплатила 1,8 млрд. євро за Kamps і подолає всі завдання, щоб вирішити всі проблеми.

Поліпшення пропозиції

Відносини з Kamps

Компанія збільшила свої продажі пасти в північній Америці на рівні сукупних щорічних темпів зростання в 16% у період з 2001 по 2007 роки, у порівнянні з зростанням у 3% ринку загалом. Компанія відкрила в пн. Америці другий завод у 2007 році і позиціонувала себе як справжній італійський бренд, в той час, коли споживча база стає все складнішою. Веб-сайт компанії продає по регіону італійську продукцію преміям-класу, тому розвиток цієї позиції, а також підтримка бренду Barilla і є основними ключовими стратегічними завданнями компанії.

Споживчий попит був одним з найсильніших тенденцій ринку в Західній Європі, тому компанія повинна розвинути більш досконалу стратегію, яка б відповідала даній тенденції. Так, соуси до пасти мали значний попит на всіх ринках у період з 2001 року по 2007 рік і вони відповідали цій тенденції. Розвиток виробництва цієї продукції особливо в Західній Європі має стати довгостроковою стратегічною ціллю компанії, а наявність сильного бренда дозволяє це зробити.

Окрім головної стратегії компанія має і брендові стратегію, яка є складовою конкурентної стратегії. Так, така лінія продукції, як Mulino Biancoмає свою окрему брендові стратегію:

  • Mulino Bianco є другим за величиною брендом компанії і єдиним брендом, який представлений у всьому світі. Асортиментом даної лінії продукції є широкий вибір такої продукції як хліб, бісквіти та випічка;

  • 99% продажів продукції цієї лінії зосереджені в Італії, однак продажі на інших ринках є також дуже високими, що спричинило, що даний бренд став третім на світовому ринку хлібопекарської продукції;

  • Навряд чи компанія буде застосовувати також глобальну стратегію як і для бренду Barilla, через питання свіжості продукції. Однак продукція даної лінії експортується до багатьох спеціалізованих магазинів та має переваги від свого італійського походження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]