Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVA_ROBOTA_po_Barilla.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.88 Mб
Скачать

Пропозиції щодо удосконалення системи стратегічного менеджменту

  • Впровадження нових різних видів «корисної пасти» , яка б містила б вітаміни, а також створення нових цінових позицій для функціональної продукції компанії; Такі впровадження дозволять компанії створити більший простір між собою і масовим ринком. Компанія вже випустила таку продукцію, як Pasta Plus, яка першочергово була створена для США, а потім вже почала продаватися в Європі, а також мультизернова паста з додаванням омега 3.

  • Додавання вітамінів і змінення характеристик пасти дасть можливість перетворити категорію пасти з некорисного і тяжкого продукту в продукт, який сприймається як нешкідливий і нормальний;

  • Близький Схід та Африка як стратегічні регіони у майбутньому розвитку компанії. Ці два регіони прогнозуються бути динамічними регіонами у споживанні пасти з 2008-2013 роки.

  1. Характеристика системи управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства.

Поточна організаційна структура компанії Barilla базується на 4-х основних холдінгах:

  • Barilla G. e R. Fratelli S.p.A.

  • GranMilano S.p.A.

  • Kamps AG

  • Harry’s S.C.A. (разом з їхніми філіями).

Головний офіс компанії розташований в Італії. Там приймаються всі стратегічно важливі рішення, розробляється стратегія, тактика, політика діяльності Barilla. Однак, враховуючи той факт, що в компанії наявна глобальна дивізіональна організаційна структура, її підрозділи в різних частинах світу мають певний ступінь самостійності.

Тобто, отримуючи вказівки з головного офісу, те чи інше відділення компанії на місцевому ринку приймає їх як загальні орієнтири своєї діяльності і має право коригувати, пристосовуючи до місцевих умов, залежно від особливостей національного ринку свого розташування.

Компанія Barilla – це один з найвідоміших брендів, що займається виробництвом пасти та продає її у 120 країнах світу. Керівники компанії, прагнучи забезпечити високу конкурентоспроможність своєї продукції (не лише пасти, але й снеків, хлібо-булочних виробів та морозива) та попит на неї у різних споживачів по всьому, спираються на два фактори:

  1. наявність місцевої компанії з гарними стандартами якості та традиціями (зазвичай, вже відомі бренди на території тієї чи іншої країни);

  2. можливості розвитку ринку (населення, насиченість ринку схожим товаром тощо).

Ще однією значною перевагою компанії, що ставить її продукцію на щабель вище, аніж у місцевих конкурентів, є той факт, що мультинаціональні корпорації, що надають страхові послуги, послуги з дослідження ринків та аудиту вже давно працюють з Barilla у світових масштабах, а не лише, скажімо, в Італії.

Кожного року на світовому ринку з’являються нові конкуренти, не говорячи вже про постійне нарощування потужностей вже існуючих. Така ситуація не дозволяє компанії Barilla «пасти задніх». Починаючи з другої половини 90-х років XX ст., компанія почала впроваджувати більш агресивну стратегію. Значні кошти були витрачені на інноваційні розробки та рекламну кампанію. Витрати на рекламу зросли і нині становлять 3,2% бюджету замість 0,5% в кінці 90-х рр.

Власне, починаючи з другої половин 90-х рр. змінився й сам характер конкурентної боротьби: тепер значний акцент робиться саме на нецінових засобах та горизонтальному типі конкуренції.

Місія, яку компанія доносить до своїх підлеглих, полягає в:

  1. забезпечені дострокових конкурентних переваг продукції;

  2. побудові вигідних взаємовідносин з надійними, перевіреними постачальниками, а також співробітниками самої компанії, які вмотивовані збільшувати «цінність» продукції Barilla за рахунок високих стандартів якості, сервісного обслуговування, інновацій та цінового суперництва.

«Покупець» продукції компанії Barilla – професіонал, який при купівлі готового продукту бере до уваги не лише якість покупки, але й зважає на саму компанію (її репутацію, гудвіл). Саме тому Barilla Holding SpA особливо ретельно відбирає постачальників сировини, матеріалів та обладнання; партнерів та співробітників, адже в більшості випадків саме від них залежить на скільки продукція компанія буде якісною та конкурентоспроможною на ринку в порівнянні з іншими аналогами компаній-конкурентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]