Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVA_ROBOTA_po_Barilla.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.88 Mб
Скачать

Інтегральна оцінка конкурентного потенціалу компанії, 2008

Показник

Barilla

Grupo Ebro Puleva

Nestle

Plastificio Selmi

Cargill

1

Виробничий потенціал

5

4

5

3

4

2

Ресурсний потенціал

5

4

5

3

4

3

Фінансовий потенціал

5

4

5

3

4

4

Управлінський потенціал

4

5

4

4

5

5

Науково-технічний потенціал

5

3

4

3

4

6

Маркетинговий потенціал

5

4

5

4

4

7

Кадровий потенціал

4

4

5

3

4

8

Мережа представництв у регіонах

5

5

4

3

3

На основі отриманих бальних оцінок, побудуємо багатокутники конкурентоспроможності для кожної компанії.

Багатокутник міжнародної конкурентоспроможності підприємств.

  1. Характеристика конкурентних стратегій підприємства. Swot-аналіз компанії Barilla

Cила пасти

Компанія очолює світовий ринок пасти з часткою ринку 9% у 2007 році у порівнянні з 6% її найближчого конкурента компанії Grupo Ebro Puleveta. Таке ринкове домінування є показником сили на такому давньому ринку як ринок пасти (макаронів).

Strength

Opportunities

Справжність

Справжнє італійське походження компанії допомагає розвивати продажі на ринках, де для споживачів є вкрай необхідним справжність. Так, успіх компанії на ринку північної Америки – це відображення її італійності.

Weaknesses

Threats

Географічна вузькість

Більш ніж 87% обороту компанії було зосереджено в 2007 році в Західній Європі – на ринку, що характеризується сильним ціновим тиском з боку дискаунтерів, а також великих мереж магазинів.

Зрілість бізнесу

Найважливішим і основним бізнесом компанії є виробництво пасти та хлібопекарської продукції, які значно зростають на цільових географічних територіях. Більш того, провал компанії з Kamps означає, що портфоліо компанії більшою мірою є звуженим.

Північна Америка

Компанія значно переросла ринок макаронів всієї північної Америки з періоду від 2001 по 2007 роки, причому в 2007 вона відкрила завод в м.Ейвон, Нью-Йорк для підтримання цього росту. Компанія має тут кращі цінові позиції ніж у порівнянні з цінами на її Європейських ринках, а також компанія може використовувати свій бренд для залучення і просування нових продуктів.

Foodservice

Продаж Kamps змусило відійти компанію на крок назад в її послугах. Однак, використання бренду для побудови великої корпоративної пропозиції харч. Послуг, може надати компанії можливості у категорія, яка більш-менш зріла за роздрібний сектор.

Фінансовий дисбаланс

Провал та розпорядження щодо компанії Kamps скоріш за все буде дуже дорого коштувати компанії в даному тяжкому економічному кліматі. Це ми можемо побачити на прикладі Barilla Family, яка контролює 85% компанії і яка була змушена відмовитися від деякого контролю стосовно компенсування цих витрат.

Рецесія спричинить падіння торгівлі

Основний регіон компанії – Західна Європа скоріш за все відчує стрімке падіння продажів до рівня бренду зі знижкою в результаті рецесії. Товарна пропозиція компанії є найбільш вразливою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]