Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOTOVA_ROBOTA_po_Barilla.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
4.88 Mб
Скачать
  1. Розробка загальних рекомендацій щодо підвищення міжнародної конкурентоспроможності продукції, підприємства та галузі.

Розширення бренду

  • Barilla це єдиний глобальний бренд компанії, тому для компанії найкращим буде розширення її діяльності за межами зх. - європейського ринку. Компанія повинна сконцентрувати всю свою енергію на створенні та розвитку компанії Barilla у всьому світі.

Вивчити нові категорії для бренду Barilla

  • Існують інші категорії, в яких Barilla може розширити свій бренд. Все, що співзвучно з італійським поєднанням, може отримати справедливу вигоду, включаючи олію та готові харчі. Пропозиція харчових послуг компанією також може призвести до процвітання.

Більше агресії в США

  • На даний момент компанія має дуже гарну ситуацію у розвитку на ринках пн. Америки завдяки продажу пасти. Однак, успіх компанії був підкріплений будівництвом двох заводів в США. Якщо компанія бажає розвивати продаж її соусів на основі успіху бренду пасти, то компанія повинна вивчити можливість будівництва і відкриття американського заводу.

Прагнути до придбання заводів на зростаючих ринках

  • Бажання компанії увійти на зростаючі ринки обмежується відсутністю виробничих майданчиків компанії. Латинська Америка, к прикладу, буде краще обслуговуватися місцевим виробником. Компанія вже має виробничий майданчик в Мексиці, однак бразильське підприємство повинно виконувати її операції краще, особливо якщо компанія бажає розвити ринок соусів в цьому регіоні.

Додаток 1.

Ключові події.

1877 рік:

У 1877 році П’єтро Барілла відкрив в місті Парма на півночі Італії невеликий магазин, в якому продавав пасту і різноманітну випічку.

Магазинчик П’єтро Барілли розташувався на вулиці Vittorio Emanuele в діловій частині міста Парма. П’єтро Барілла і його син Рікардо працювали пліч-о-пліч по 18 годин на добу, випікаючи хліб і роблячи свіжу пасту вручну. З часом вони купили дерев'яний прес, який дозволив збільшити виробництво макаронних виробів до 50 кг на день.

1900 рік:

П’єтро Барілла встановив додаткові машини тістомісилок і макаронні преси. З тих пір компанія безперервно розвивалася. Сім'я Барілли спочатку орендувала, а потім і викупила просторий склад для зберігання продукції. Це приміщення належить компанії Barilla і сьогодні, а вулицю, на якій воно розташовувалося, зараз вже називають інакше – Viale Barilla, на честь усесвітньо відомого бренду.

1905 рік:

Керівництво компанією переходить до синів П’єтро Барілли – Ріккардо і Гуалтьєро. Ріккардо контролював виробництво, а Гуалтьєро займався продажами.

1910 рік:

Вони побудували першу фабрику Barilla на Via Veneto і задумалися про необхідність власної торгової марки.

Тоді макаронні вироби продавалися без упаковки і виробники, подібні компанії Barilla, супроводжували свої постачання в магазини фірмовими постерами, листівками і календарями, щоб власники могли розмістити їх поряд з продукцією і дарувати покупцям.

1911 рік:

Пармській художник Етторе Верніцци розробив для Barilla перший торговий логотип, на якому був зображений хлопчик-підмайстер (Barilla Boy), що розбиває в чан з мукою величезне яйце. Так компанія підкреслила той факт, що, не дивлячись на промисловий характер виробництва, як і раніше робить макаронні вироби за старовинними домашніми рецептами з натуральних продуктів і спеціалізується на так званій «яєчній» пасті.

1939 рік:

Комапнією був розроблений новий продукт, який вийшов у світ під назвою “Pasta Fosfina” – повністю запакована паста.

1960 рік:

Barilla Holding SpA стає акціонерною компанією і кількість персоналу у ній налічує 1 300 осіб.

1969 рік:

Упаковка та дизайн торгової марки змінюються.

1971 рік:

Компанія приймає рішення про продаж більшої частини своїх акцій мультинаціональній американській компанії W.R. Grace.

1975 рік:

Barilla поглинає компанію-конкурента по виробництву пасти Teodoro Voiello (Torre Annunziata).

1977 рік:

Запуск нової лінії хлібо-булочної продукції.

1979 рік:

П’єтро Барілла викупає раніше продану кількість акцій своєї компанії. Barilla France стає першою закордонною філією компанії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]