Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП (шпори№2.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
927.23 Кб
Скачать

18.2.Державні, цільові, міждержавні та регіональні програми у галузі використання і охорони вод та відтворення природних ресурсів.

Водний кодекс. Глава 2. ДЕРЖАВНІ, ЦІЛЬОВІ, МІЖДЕРЖАВНІ ТА РЕГІОНАЛЬНІ ПРОГРАМИ У ГАЛУЗІ ВИКОРИСТАННЯ І ОХОРОНИ ВОД ТА ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Державні, цільові, міждержавні та регіональні програми використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів розробляються з метою здійснення цілеспрямованої і ефективної діяльності щодо задоволення потреб населення і галузей економіки у воді, збереження, раціонального використання і охорони вод, запобігання їх шкідливій дії.

Державні, цільові, міждержавні та регіональні програми використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів розробляються на основі даних державного обліку вод, водного кадастру, схем використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів тощо.

Розробка та реалізація цих програм здійснюється за рахунок Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, позабюджетних фондів, добровільних внесків організацій і громадян, інших коштів.

18.3.Особливості охорони, захисту, використання та відтворення лісів.

Лісовий кодекс. ОСОБЛИВОСТI ОХОРОНИ, ЗАХИСТУ, ВИКОРИСТАННЯ ТА ВIДТВОРЕННЯ ЛIСIВ НА ОКРЕМИХ КАТЕГОРIЯХ ЗЕМЕЛЬ

Особливості охорони, захисту, використання та відтворення лісів на землях природно-заповідногофонду

Порядок охорони, захисту, використання та відтворення лісів на землях природно-заповідного фонду визначається відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд України", цього Кодексу та інших актів законодавства.

Особливості охорони, захисту, використання тавідтворення лісів на землях оборони

Ліси, розташовані на землях оборони, призначені для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону.

Охорона, захист, використання та відтворення лісів на землях оборони проводяться спеціалізованими лісогосподарськими підрозділами з урахуванням режиму цих територій в порядку, встановленому Законом України "Про використання земель оборони", цим Кодексом та іншими актами законодавства.

Особливості охорони, захисту, використання та відтворення лісів на земельних ділянках зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення

Охорона, захист, використання та відтворення лісів на земельних ділянках зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення, здійснюються в порядку, встановленому Законом України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" , цим Кодексом та іншими актами законодавства.

18.4.Завдання єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Основними завданнями ЄДС НС є:

o забезпечення запобігання виникненню НС;

o забезпечення готовності органів управління, сил і засобів;

o проведення рятувальних і невідкладних аварійна відновлювальних робіт та організація життєзабезпечення потерпілого населення;

o розробка нормативно правових актів, державних норм і стандартів;

o здійснення цільових та науково технічних програм;

o забезпечення сталості функціонування об'єктів економіки;

o збирання і опрацювання інформації про НС;

o визначення потреби у силах, матеріальних і фінансових ресурсах;

o здійснення державного нагляду, експертизи і контролю;

o створення та раціональне використання матеріально технічних ресурсів;

o своєчасне та достовірне інформування населення про обстановку та вжиті заходи;

o оповіщення населення про загрозу та виникнення НС;

o соціальний захист потерпілого населення;

o захист населення у надзвичайних ситуаціях;

o міжнародне співробітництво у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій,

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]