Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_Upravl_kompet_mened.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
273.92 Кб
Скачать

Критерії оцінювання завдань для заочної форми навчання

Об’єктами поточного контролю знань студентів заочної форми навчання з дисципліни: «Управління компетенціями менеджерів з персоналу» є:

  • індивідуальні завдання для домашнього самостійного виконання;

  • виконання модульних завдань.

Максимальна кількість балів за індивідуальні завдання для домашнього самостійного виконання – 35 балів та вибіркові завдання для самостійного опрацювання – 35 балів. Завдання видаються під час установчої сесії.

За місяць до початку сесії студенти здають або пересилають поштою на кафедру управління персоналом та економіки праці (корп. 1, кім. 319) виконані домашні роботи. Роботи студентів перевіряються викладачем у семиденний термін, і в разі недопущення їх до захисту, повертаються студентам для доопрацювання.

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають: самостійне опрацювання теми в цілому чи окремих питань; підготовка рефератів, есе; конспектів навчальних чи наукових текстів, переклад іншомовних текстів, підготовка реферативних матеріалів з публікацій тощо.

Тему для написання рефератів та есе студент обирає самостійно за наведеним переліком обов‘язкових індивідуальних завдань.

Слід звернути увагу на те, що головною метою написання реферату є не просте викладення матеріалу з конкретної теми, а аналіз відповідних явищ чи процесів, розгляд дискусійних чи проблемних питань, викладення особистого ставлення до проблеми, окреслення тих питань, які залишаються нерозкритими на належному рівні, висвітлення нових тенденцій, обґрунтування власних пропозицій з конкретної теми.

Критерії оцінювання реферату:

10 балів – студент отримує, коли виклав матеріал у повному обсязі, показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, вміння аналізувати відповідні явища та процеси, робити логічні висновки та обґрунтовувати пропозиції.

5 балів – студент отримує, коли в цілому виклав матеріал, але не спромігся належним чином провести аналіз відповідних явищ та процесів, зробити висновки, не обґрунтував пропозиції, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел.

0 балів – студент отримує, якщо виклав матеріал не в повному обсязі, у рефераті відсутній аналіз відповідних явищ та процесів, відсутні висновки та пропозиції, показав незадовільні знання понятійного апарату, використав лише одне джерело або взагалі не здав реферат в установлений строк.

Реферат студенти повинні здати не пізніше ніж за два тижні до кінця семестру особисто викладачеві чи на кафедру управління персоналом та економіки праці (корп. 1, кім. 319).

Під час сесії студенти захищають свої домашні роботи в ході співбесіди з викладачем.

Написання модульних завдань проводиться в сесійний період згідно з розкладом.

Під час виконання модульної контрольної роботи, яка містить п’ять питань, оцінюванню підлягають теоретичні знання та практичні навички, яких набув студент після опанування навчального матеріалу.

Максимальна кількість балів, яку може отримати кожен студент за модульне завдання, складає 30 балів. Кожне питання модульного завдання оцінюється за шкалою: 0; 3; 6 бали.

Критерії оцінювання знань студентів під час виконання модульних завдань:

6 балів –студент отримує, коли дав правильну й вичерпну відповідь на поставлене запитання, показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, вміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій та явищ. Правильно розв’язав задачу і пояснив відповідь.

3 бали –студент отримує, коли в цілому відповів на поставлене питання, розв’язав задачу, але не спромігся аргументувати свою відповідь, не дав чіткого пояснення щодо розв’язання задач, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел.

0 балів – студент отримує, якщо дав неправильну відповідь на поставлене запитання, не розв’язав задачу, ухилився від аргументувань, показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.

За рішенням кафедри студентам, які брали участь в позанавчальній науковій діяльності – в роботі конференцій, підготовці наукових публікацій тощо – можуть присуджуватись додаткові бали за результати поточного контролю, але не більше 10 балів. При цьому загальна кількість балів, що вноситься до відомості за поточну роботу, не може перевищувати 100 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]