Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
патан тести.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
115.44 Кб
Скачать
  1. У хворої на шкірі особи поступово розвинулася бляшка з некрозом і виразкою в центрі. При патогістологічному дослідженні біоптату виявлені розростання атипових епітеліальних клітин з великою кількістю патологічних мітозів. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. 11Рак шкіри

    2. Саркома

    3. Папілома

    4. Трофічна виразка

    5. Фіброма

  1. При інтраопераційній біопсії молочної залози виявлені ознаки тканинного атипізму, паренхіми, що виражаються в порушенні співвідношення, і строми, з переважанням останньою, із залозистими структурами різних розмірів і форми, що вистилають одношаровим проліферуючим епітелієм. Ваш гаданий діагноз.

    1. Папілома

    2. 11Фіброаденома

    3. Неінфільтруючий рак

    4. Інфільтруючий рак

    5. Мастит

  1. При мікроскопічному дослідженні пухлини верхньої губи, виявлено, що вона побудована з численних щілиноподібних порожнин, стінка яких вистилає сплощеним ендотелієм, заповнених рідкою кров'ю. Поставити діагноз.

    1. Венозна гемангіома

    2. Кавернозна гемангіома

    3. Гемангіоперицитома

    4. 11Капілярна гемангіома

    5. Гломус-ангіома

  1. Через декілька років після удару ліктя у хлопчика 12 років з'явилося пухлиноподібне розростання в області епіфізу плечової кістки, що не має чітких меж. При дослідженні біоптату виявлена велика кількість поліморфних клітин остеобластного типу з великою кількістю патологічних мітозів. Визначите діагноз.

    1. 11Остеосаркома

    2. Хондросаркома

    3. Остеоїд-остеома

    4. Фібросаркома

    5. Синовіальна саркома

  1. Хворий 46 років доставлений в клініку із спонтанним переломом гілки нижньої щелепи. У місці перелому кістка заміщена щільною білястого кольору тканиною з бурими включеннями. При патогістологічному дослідженні виявлені епітеліальні острівці округлої форми, відмежовані циліндровими і кубічними епітеліоцитами. У центрі - полігональні, зірчасті, овальні клітини, які утворюють сітку. Як називається дана пухлина?

    1. Аденоматоїдна пухлина

    2. Одонтогенна карцинома

    3. Комплексна одонтома

    4. Одонтоамелобластома

    5. 11Амелобластома

  1. У шкірі виявлена щільна, рухома, чітко відмежована від навколишніх тканин пухлина. На розрізі вона білого кольору, представлена волокнистою тканиною. Мікроскопічно представлена хаотично переплетеними колагеновими волокнами, клітин мало. Назвіть пухлину?

    1. 11Фіброма

    2. Міома

    3. Гістіоцитома

    4. Дерматофіброма

    5. Десмоїд

  1. У хворого 75 років із зачеревної клітковини видалена пухлина розмірами 16х8х6см. Мікроскопічно представлена анаплазованими жировими клітинами з ознаками клітинного атипізму, поліморфізму. Зустрічаються величезні потворні клітини, які мають в цитоплазмі жирові крапельки. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. Ліпома

    2. Фібросаркома

    3. 11Ліпосаркома

    4. Міосаркома

    5. Мезотеліома

  1. Для гістологічного дослідження доставлена видалена на операції матка. Під слизистою оболонкою визначені численні округлої форми вузли, які чітко відмежовані від навколишньої тканини. Мікроскопічно пухлина побудована з пучків гладкої мускулатури з явищами тканинного атипізму. Ваш діагноз?

    1. Рак матки

    2. Фіброміома

    3. 11Лейоміома

    4. Хоріонепітеліома

    5. Лейоміосаркома

  1. У хворого 17 років інтраопераційно на нижній поверхні печінки виявлена пухлина розмірами 4,5х5,0х3,5см з субсерозною локалізацією, темно-червоного кольору, на розрізі представлена порожнинами із значним змістом крові. Поставити попередній діагноз.

    1. Капілярна гемангіома

    2. Гемангіоперицитома

    3. Гемангіоендотеліома

    4. 11Кавернозна гемангіома

    5. Лімфангіома

  1. У молодої людини в м'яких тканинах лівого стегна з'явилося безболісне новоутворення без чітких меж. Макроскопічно утворення нагадує риб'яче м'ясо, гістологічно складається з незрілих фіброблачтоподібних клітин з безліччю мітозів, з проростанням в м'язи. Ваш діагноз?

    1. Міосаркома

    2. 11Фібросаркома

    3. Фіброма

    4. Рак

    5. Міома