Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
патан тести.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
115.44 Кб
Скачать
  1. При мікроскопічному дослідженні біоптату з ділянки пухлини слизистої оболонки правого бронха встановлений клітинний і тканинний атипізм, поява структур у вигляді "ракових перлин". Визначите характер патологічного процесу.

    1. Доброякісна пухлина

    2. Гіперплазія

    3. Метаплазія

    4. Гіпоплазія

    5. 11Злоякісна пухлина

  1. При гістологічному дослідженні біоптату вагінальної частини шийки матки у хворої 47 років з тривало незаживаючою ерозією виявлені ознаки клітинного атипізму, базальна мембрана - без змін. Поставте діагноз.

    1. Ерозія

    2. 11Рак на місці

    3. Аденокарцинома

    4. Папілома

    5. Ендометріоз

  1. У хворого 55 років з'явилися рецидивуючі маткові кровотечі. Було проведено діагностичне вискоблювання порожнини матки. У скобі ендометрію серед елементів крові визначаються залозисті елементи різної величини і форми, утворені атиповими клітинами з гіперхромними ядрами і численними мітозами (у тому числі і патологічними). Про який процес можна думати?

    1. Залозиста гіперплазія ендометрію

    2. Хоріонепітеліома

    3. 11Аденокарцинома

    4. Аденоматозний поліп

    5. Ознака перерваної вагітності

  1. При бронхоскопії у хворого 62 років в початковому відділі верхньодольового бронху правої легені виявлен поліповидне утворення діаметром до 1,0 см. При гістологічному дослідженні визначається пухлина, яка побудована з дрібних лімфоцитоподібних клітин з гіперхромними ядрами, клітки оточені пластами і тяжами. Вкажіть, який з перерахованих видів пухлин найбільш можливий?

    1. Недиференційований крупноклітинний рак

    2. 11Недиференційований мілкоклітинний рак

    3. Плоскоклітинний рак

    4. Аденокарцинома

    5. залозисто-плоскоклітинний рак

  1. У хворого на малій кривизні в препілоричному відділі виявлено утворення кратероподібної форми. З краєвої ділянки узята біопсія. Гістологічно утворення представлене залозистоподібними структурами різної форми і величини, вростаючими в навколишню тканину, з вираженим атипізмом клітин. Назвіть гістологічний варіант даної пухлини.

    1. Плоскоклітинний рак

    2. Скірр шлунку

    3. Слизовий рак шлунку

    4. Солідний рак шлунку

    5. 11Аденокарцинома

  1. Чоловік 40 років, що страждав хронічним бронхітом, помер від виснаження. На розтині в легенях в просвіті бронхів виявлене ендофітно розташоване утворення слизовї світло-сірого кольору. При мікроскопічному дослідженні серед розростань атипового плоского епітелію виявлені "ракові перлини". Ваш діагноз?

    1. Плоскоклітинний рак без ороговіння

    2. Плоскоклітинний рак з ороговінням

    3. 11Аденокарцинома

    4. Недиференційований рак

    5. Аденома

  1. При розтині трупа чоловіка 63 років, померлого від раку легені, виявлені множинні метастази. Які з них можна розцінити як імплантації (контактні) по механізму розвитку?

    1. 11Мілкі множинні пухлинні вузлики на плеврі

    2. Метастази в перибронхіальні, біфуркаціонні, паратрахельні лімфатичні вузли

    3. Метастази в головному мозку

    4. Метастази в наднирниках

    5. Проростання пухлини з бронха в стравохід

  1. У хворого унаслідок обтюрації середньодольового бронху вузлом м'якої консистенції утворився ателектаз середньої частки правої легені. При бронхобіопсії в зоні обтурації виявлено розростання залозистого атипового епітелію з патологічними мітозами, інфільтрацією в ті, що підлягають тканині і хрящеві. Якому захворюванню найдостовірніше відповідають ці дані?

    1. Деформуючий бронхіт

    2. Запальний поліп

    3. 11Бронхогенний рак легенів

    4. Дисплазія епітелію бронха

    5. Саркома бронха

  1. У хворому 45 років визначені збільшені надключичні лімфатичні вузли. При дослідженні матеріалу біопсії з лімфатичного вузла виявлений метастаз перстневидно-клітинного раку. Вкажіть найбільш вірогідну локалізацію первинної пухлини.

    1. Рак стравоходу

    2. Рак щитовидної залози

    3. Рак легенів

    4. 11Рак шлунку

    5. Рак шийки матки

  1. У жінки 38 років в товщі привушної залози виявлена пухлина, яка складається з окремих вузликів, розділених прошарками сполучної тканини. Патогістологічно виявлені клітини епідермоїдного типу, які утворюють солідні структури. Клітини формують тяжі, які вистилають порожнини, заповнені слизом. Третім елементом пухлини є дрібні клітки з гіперхромними ядрами. Про яку пухлину слід думати?

    1. Ациноклітинна пухлина

    2. 11Мукоепідермоїдна пухлина

    3. Папілярная цистаденома

    4. Аденолімфома

    5. Аденокістозна карцинома