Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
патан тести.docx
Скачиваний:
121
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
115.44 Кб
Скачать
  1. У хворого з'явилася охриплість голосу, під час ларингоскопії визначена пухлина гортані, сіро-білого кольору, з сосочковою поверхнею. Мікроскопічно: розростання сполучної тканини, покритої багатошаровим плоским епітелієм з вираженим ороговінням, без клітинного атипізму. Назвіть пухлину:

    1. Фіброма

    2. Поліп

    3. 11Папілома

    4. Ангіома

    5. Ангіофіброма

  1. У хворого 67 років з клінічним діагнозом "хронічний бронхіт, пневмосклероз, серцево-легенева недостатність" узятий біоптат з підозрілої ділянки слизистої правого головного бронха. Гістологічно встановлений клітинний і тканиний атипізм, поява структур у вигляді "ракових перлин". Якому патологічному процесу відповідають вказані гістологічні зміни?

    1. Хронічний поліпозний бронхіт

    2. Бронхоектаз

    3. Гострий бронхіт

    4. 11Плоскоклітинний рак бронха з ороговінням

    5. Плоскоклітинна метаплазія слизистої бронха

  1. У чоловіка 62 років видалили нирку, в якій при макроскопічному дослідженні виявлена пухлина у вигляді вузла діаметром до 8 см. Тканина пухлини на розрізі строката, з множинними крововиливами, некрозами. Гістологічно пухлина складається з світлих клітин, які утворюють альвеолярні і сосчкові структури, з помірно вираженим інвазивним зростанням. У багатьох клітинах пухлини визначаються патологічні мітози, гіперхромні ядра. Поставте діагноз.

    1. Світлоклітинна аденома

    2. Аденокарцинома

    3. Нефробластома

    4. Ацидофільна аденома з малігнізацією

    5. 11Світлоклітинний рак

  1. При мікроскопічному дослідженні бронхобіоптату визначена пухлина, яка побудована згніздовидних скупчень атипових клітин багатошарового плоского епітелію, місцями з характерними "перлинами". Ваш діагноз?

    1. 11Плоскоклітинний рак з ороговінням

    2. Плоскоклітинний рак без ороговіння

    3. Солідний рак

    4. Слизовий рак

    5. Скірр

  1. У хворого видалено новоутворення шкіри, яке має вид вузла з сосочковою поверхнею, нагадує цвітну капусту, щільної консистенції. Мікроскопічно пухлина складається з безлічі сосочків. Паренхіма сформована з покривного епітелію із збільшеним числом шарів. У епітелії збережена полярність кліток, стратифікація, цілісність базальної мембрани. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. Фіброма

    2. Аденома

    3. Фіброаденома

    4. 11Папілома

    5. Цистоаденома

  1. При гістологічному дослідженні злоякісної пухлини молочної залози виявлено, що пухлина побудована з низькодифереційованих атипових клітин епітеліального походження, які утворюють трабекули, розділені між собою прошарками сполучної тканини, співвідношення клітин і строми приблизно 1:1. Назвіть гістологічний варіант раку.

    1. 11Солідний

    2. Аденокарцинома

    3. Плоскоклітинний

    4. Фіброзний

    5. Мілкоклітинний

  1. У немолодої жінки з метрораргією в менопаузі при патогістологічному дослідженні в стязі з слизової оболонки шийки матки виявлені розростання атипового епітелію з утворенням так званих "ракових перлин". Ваш діагноз?

    1. Аденокарцинома

    2. Плоскоклітинний рак без ороговіння

    3. Слизовий рак

    4. 11Плоскоклітинний рак з ороговінням

    5. Недиференційований рак

  1. При мікроскопічному дослідженні біоптату легенів виявлені атипові клітини, які формують множинні ацинарні структури і продукують слиз. Яка гістологічна форма раку легенів має місце у хворого?

    1. Помірнодиеренційована аденокарцинома

    2. Недиференційований рак

    3. Помірнодифференційований плоскоклітинний рак

    4. Залозисто-плоскоклітинний рак

    5. 11Високодиференціійована аденокарцинома